heeft u zelf nieuws of tips?

9 februari 2024 | Erik-Jan Berends

Zwolse fotografen exposeren beelden van Skye in infocentrum IJssel

Twee enthousiaste Zwolse fotografen, Marc-Jan Heilhof en Gert Klos, exposeren van 13 februari tot en met 12 mei foto’s van het Schotse eiland Skye in het Infocentrum IJssel Den Nul.

Beide fotografen hebben in het voorjaar van 2019 het Schotse eiland Skye bezocht. Skye staat bekend om het spectaculaire ruige landschap, het mooie licht, de wisselende weersomstandigheden en natuurlijk ook de voortreffelijke whisky.

Kleur
Marc-Jan bezocht dit eiland in de maand mei. Hij reisde er twaalf dagen rond. Voor hem was dit een fantastische ervaring. Hij werkt zowel in kleur als in zwart/wit waarbij bijzonder licht, vorm en kleur heel belangrijke aspecten zijn. De hier gepresenteerde foto’s van hem zijn in kleur afgedrukt. In zijn vrije tijd reist Marc-Jan graag met een camper om fantastische natuurgebieden in Europa te bezoeken om daar mooie landschapsfoto’s te maken.

Zwart/wit 
Gert was in de koude, regenachtige maand maart op Skye. Samen met z’n zoon trok hij enkele dagen met een Landrover door dit prachtige gebied. In 1994 bezocht hij dit eiland ook al eens en maakte met z’n analoge camera foto’s, waarvan er enkele op deze expositie te zien zijn.

Vanuit de analoge fotografie heeft hij de zwart/wit fotografie in het digitale tijdperk voortgezet. Zijn foto’s voor deze expositie zijn ook allemaal in zwart/wit afgedrukt. Naast natuurfotografie houdt Gert zich bezig met verhalende, documentaire fotografie.

Herinneringen
De twee fotografen laten op hun eigen karakteristieke wijze het prachtige Schotse Skye zien. Voor beiden is fotografie een middel om herinneringen vast te leggen en een manier om anderen te laten genieten van de gemaakte beelden. Beiden hebben de intentie dit fotogenieke eiland ooit weer opnieuw te bezoeken en onder alle weersomstandigheden mooie beelden vast te leggen.

Website
Marc-Jan en Gert zijn al jaren lid van Fotoclub Zwolle en hebben een website waarbij ze bezoekers graag willen enthousiasmeren voor de verschillende vormen van fotografie. Bezoek daarvoor www.mjhfotografie.nl en/of https://gertklos.nl/.

Bezoek
Infocentrum IJssel Den Nul is gevestigd aan de Rijksstraatweg 109 in Den Nul. Het centrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf: http://www.infocentrumijssel.nl/