heeft u zelf nieuws of tips?

19 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Zwols Symfonie orkest verzorgt familievoorstelling in het Capellenborgtheater

Bezoekers (5+) van het Capellenborgtheater kunnen zich op zondagmiddag 27 januari laten meevoeren door het sprookjesachtige winterverhaal De Sneeuwman, naar het boek van The Snowman van Raymond Briggs.

Het Zwols Symfonie Orkest voert de muziek van Howard Blake uit, in samenwerking met vertelster Alice Zwolschen. De solo zangpartij wordt vertolkt door jong Zwols talent Hananja van Haaften. Het verhaal gaat over James. Op een winterse dag maakt hij een sneeuwpop. Midden in de nacht komt de sneeuwpop tot leven en samen beleven ze de mooiste avonturen.

Onderdeel van het programma is een muzikale speurtocht, waarbij kinderen kennismaken met de muziekinstrumenten van een symfonieorkest. Dus wie altijd al eens een viool van dichtbij heeft willen bekijken of eens langs de snaren van een cello wil strijken, kan dat bij dit concert. Om kinderen die al een instrument bespelen de kans te geven een orkestervaring op te doen, zijn deze via hun muziekdocenten uitgenodigd om het beroemde liedje uit het stuk ‘Walking in the air’ mee te spelen. Gezamenlijk met het Zwols Symfonie Orkest wordt dit ter plekke ingestudeerd en uitgevoerd.

De voorstelling begint om 15.00 uur en is in het Capellenborgtheater aan De Lange Slagen. De entree bedraagt voor kinderen 6 euro en volwassenen betalen 7,50 euro. Kaarten reserveren kan via reserveringen-snowman@uthuus.nl. Dit project wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB Fonds. Meer informatie is te vinden op www.zwolssymfonieorkest.nl.

 


Foto's