heeft u zelf nieuws of tips?

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Zwols biergenootschap is enthousiast over Chaos bieren uit Wijhe

Tijdens hun digitale proefavond, op de avond voor Koningsdag, ging alle aandacht van de leden van het Zwols biergenootschap ‘Gij zult genieten’ uit naar Chaos bieren uit Wijhe. De vijftien deelnemers proefden twee van de vier Chaos bieren: de Tripel Triregnum en de Apocalyps.

De kritische Zwolse bierliefhebbers waren enthousiast over de brouwkwaliteiten van Bart, Bjorn en Roland. Ze vinden de kardemon in de Tripel Triregnum (8,6%) behoorlijk aanwezig en proeven weinig of geen koriander of sinaasappel die er ook in zou zitten. Wel bestaat bij menigeen de indruk dat naarmate het bier warmer is de smaken beter zijn te onderscheiden. De Triregnum wordt niet als tripel ervaren; als bier is hij geslaagd maar niet als tripel was een veelgehoorde uitspraak.

Balans

De Apocalyps, een Russian Imperial Stout (10,5%) wordt bij voorkeur gedronken op 11 graden, zo vermeldt het etiket. Veel van de vijftien deelnemers wist dit bier, zeer donker van kleur, uitstekend te waarderen met cijfers vanaf 8 en hoger. Geprezen werd de mooie balans tussen zoet en veel bitterheid. Op een paar uitzonderingen na was iedereen enthousiast over dit bier.

De leden van het biergenootgenootschap hebben alle vier bieren van Chaos gekocht. Van de Morrigan Irish Red en de Mr. Negativity Dubbel zullen ze in huiselijke kring genieten.

Zie voor meer informatie www.chaosbieren.nl.