heeft u zelf nieuws of tips?

24 april 2020 | Erik-Jan Berends

Zes inwoners van Olst-Wijhe zijn koninklijk onderscheiden

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een koninklijke onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In verband met de uitbraak van het Coronavirus kon burgemeester Ton Strien de koninklijke Onderscheidingen niet persoonlijk uitreiken. In plaats daarvan stelde hij de gedecoreerden vrijdagochtend 24 april telefonisch op de hoogte van dit heugelijke feit. Afhankelijk van het verloop van het virus wordt er naar één moment, later dit jaar, gezocht waarop alle uitreikingen kunnen gaan plaatsvinden.

Het gaat om onderstaande inwoners:

Irma van der Zee, Wijhe (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

Sinds 1964 zet Irma van der Zee zich in voor het Leger des Heils. Zij is hier, in vele verschillende functies, actief (geweest), zowel op landelijk als op provinciaal en plaatselijk niveau. Sinds 1968 is zij ook nauw betrokken bij de zorg rondom (ex)-gedetineerden, onder meer binnen de Penitentiaire Inrichting in Zwolle en de Diaconale Stichting Gevangenenzorg Zwolle.

Wilfred Vruggink, Olst (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

Vanaf 1995 zet Wilfred Vruggink zich, als voorzitter, in voor de Bewonersgroep Olst, later Plaatselijk Belang Olst. Hij heeft vele andere verdiensten, onder meer bij OSV’95 en Stichting Kinderboerderij ‘De Vijverhof’ in Olst. Daarnaast was hij onder andere lid van de Provinciale Staten van Overijssel en medeoprichter van de plaatselijke afdeling van GroenLinks in Olst-Wijhe.

Harry Brouwer, Olst (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Harry Brouwer is vele jaren actief lid geweest bij de vrijwillige brandweer, eerst geruime tijd in de gemeente Olst en na de gemeentelijke herindeling in de gemeente Olst-Wijhe. Andere verdiensten zijn onder meer: bestuurslid van Plaatselijk Belang Olst, lid van de Vitaliteitscommissie van de Ondernemingsvereniging Olst en initiator van en betrokken bij de IJsselrit voor oldtimers (Stichting OlsterFeest).

Mariët Kruit, Boerhaar (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Mariët Kruit is vanaf 1998 een actieve vrijwilligster bij de Heilige Lebuinus parochie. Andere verdiensten van Mariët zijn onder meer bestuurslid en coördinator van RK Zangkoor Caecilia Boerhaar-Wijhe, lid van de werkgroep ‘Pelgrimeren’ en vrijwilligster bij Kermis Boerhaar.

Johan (Jo) Jansen, Wesepe (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Vanaf 1976 tot 1988 was Jo Jansen kerkvoogd bij de Protestantse Gemeente Wesepe en sinds 2015 is hij hier wederom actief, nu als penningmeester in het college van Ouderlingen-Kerkrentmeesters. Jo Jansen is ook vrijwilliger bij Sportclub Wesepe, Bridgeclub Wesepe en Stichting Zalencentrum Wesepe.

Grietje Begeman, Olst (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

In 1990 werd Grietje Begeman vrijwilligster bij de Jenaplanschool ‘De Klimboom’ op de Boskamp. Zij was ook vrijwilligster bij basketbalvereniging ‘De Olstars’ in Olst, tennisvereniging ‘Ter Spille’ in Olst en de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen Olst-Deventer. Sinds 2012 is Grietje onder andere bestuurslid van Plaatselijk Belang Olst.