heeft u zelf nieuws of tips?

23 april 2021 | Erik-Jan Berends

Zes dagen geen treinverkeer: perron Wijhe op de schop

ProRail werkt van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. Dat betekent dat er in deze periode geen treinen van, naar en via Zwolle rijden.

In de meivakantie staan uiteenlopende werkzaamheden op het programma: van bovenleiding tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op station Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd. En op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail diverse werkzaamheden uit zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast, bij Dedemsvaart zijn er kabelwerkzaamheden en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

Bussen

Van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijden NS bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Zwolle en Kampen-Zuid (op woensdag 28 april rijden de bussen tussen Zwolle en Dronten), Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en Olst. In dezelfde periode rijden er ook geen treinen tussen Zwolle-Kampen, Zwolle-Raalte en Zwolle-Dalfsen. Blauwnet zet bussen in.

Reistijd

Reizigers worden geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS, Arriva en Keolis.

In de komende periode vinden er meer werkzaamheden aan het spoor plaats rondom Zwolle. Zie voor meer informatie https://www.prorail.nl/nieuws/werkzaamheden-zwolle-in-meivakantie