heeft u zelf nieuws of tips?

10 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Zenleraar verzorgt stiltewandeling in de Duursche Waarden

Elk seizoen is er op zondagochtend een stiltewandeling langs de IJssel in de Duursche Waarden. De ‘zomerwandeling’ is op zondag 23 juni.

Wat kan de natuur in dit seizoen voor mij persoonlijk betekenen? Met de Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids en tevens Zenleraar zoeken de deelnemers de stilte in de natuur op. Ze hoeven geen ervaring met mediteren te hebben om aan deze wandelingen mee te kunnen doen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee in het Informatiecentrum IJssel Den Nul aan de Rijksstraatweg 109 in Den Nul.

De wandeling vertrekt om 09.00 uur op de parkeerplaats aan de Fortmonderweg bij de steenfabriek in Fortmond en duurt tot ongeveer 11.00 uur. De kosten zijn 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Consumpties zijn voor eigen rekening. Neem voor aanmelden en en/of meer informatie contact op met Jan Klungers: zeninsalland@kpnmail.nl, (0570) 52 24 37. Spontaan meewandelen kan ook.  De gids adviseert goede schoenen aan te trekken.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk daarvoor op www.staatsbosbeheer.nl. Zie voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel Den Nul www.infocentrumijssel.nl.

 


Foto's