heeft u zelf nieuws of tips?

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

Win een vakantiehuis of een Ferrari bij de loterij in Herxen

Voor de renovatie van het dorpshuis in Herxen heeft Stichting Dorpshuis Herxen een loterij georganiseerd. Inmiddels is de loterij al vier maanden bezig, maar helaas gaat de verkoop van de loten nog niet hard genoeg. Om deze reden heeft het bestuur besloten om nog een prijs toe te voegen, namelijk een Ferrari.  

In totaal zijn er 9.999 loten beschikbaar die voor 98 euro per stuk worden verkocht. De loterij gaat door als er minimaal 7.708 loten over de balk gaan. Helaas gaat de verkoop van de loten nog niet hard genoeg. Om deze reden heeft het bestuur van Stichting Dorpshuis Herxen besloten om nog een prijs toe te voegen. En niet zomaar één, maar een heuse Ferrari! Alle deelnemers van de loterij hebben nu dus de keuze uit de Ferrari 458 Italia of de vakantiewoning in Heino. Fred Dalhuisen, voorzitter van Stichting Dorpshuis Herxen, heeft er met de nieuwe prijs alle vertrouwen in. “Ik hoor van allemaal mensen dat ze een lot willen kopen, maar uiteindelijk gebeurt het steeds niet. Ik denk dat we met de Ferrari de mensen over de streep kunnen trekken. Ook worden we gesteund door de burgemeester en wethouders van gemeente Olst-Wijhe én Typhoon.” “Er is veel geld nodig en zo’n dorpshuis is enorm belangrijk voor een plaats als Herxen”, aldus zanger en rapper Typhoon, die zelf opgroeide in een vergelijkbaar dorp in de buurt. Hij steunt daarom de actie door een lot te kopen en roept zijn fans op om dat ook te doen.

Het goede doel

De opbrengsten van de loterij zijn bestemd voor de uitbreiding en verduurzaming van het dorpshuis (de Herxer Marke) dat dateert uit 1881. De Herxer Marke is heel belangrijk voor Herxen. Fred beaamt dat. “Het dorpshuis is de enige (openbare) voorziening in ons dorp. Wij hebben geen bakker, noch slager en zelfs geen kerk. Het is dus ook de enige plek waar onze dorpsbewoners kunnen samenkomen en waar jongeren, ouderen en ‘nieuwkomers’ elkaar ontmoeten. Deze gemeenschappelijke voorziening is van immens belang voor onze samenleving.” Met de opbrengsten van de loterij wordt het gebouw onder andere opnieuw geïsoleerd en voor iedereen toegankelijk gemaakt. Daarnaast wordt het hele buitengebied op de schop genomen met een nieuw terras, een mooi aangelegde tuin én nieuwe speeltoestellen.

Op 16 juni 2019 tijdens het Herxer feest wordt bekend wie de mooie prijzen heeft gewonnen.

Meer te weten komen over de loterij? Kijk op www.windezeferrari.nl

 


Foto's