heeft u zelf nieuws of tips?

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhese Primera Boekwinkel trekt landelijke aandacht met activiteit Kinderboekenweek

“Waar een relatieve kleine winkel, groot in kan zijn”, lacht Marjet Schippers van de Wijhese Primera Boekwinkel. Ergens begin februari begon het te borrelen in haar hoofd en het resultaat is de activiteit Mijn Paspoort.“Op woensdag 2 oktober begint de landelijke Kinderboekenweek met als thema: reizen. Al snel bedacht ik dat bij reizen een paspoort héél belangrijk is en na wat gekronkel in mijn hoofd, kwam ik op het idee om een paspoort te maken, waarbij kinderen van groep 3 tot en met groep 8 hun gelezen boeken opschrijven en beoordelen. Na ieder gelezen boek halen de kids in onze winkel een stempel in het persoonlijke paspoort. Wie vijf stempels bij elkaar heeft gelezen, heeft de reis volbracht en kan rekenen op een souvenirtje.”

Om het idee uit te werken zocht Marjet contact  met uitgevers. “Daar vernam ik al dat het idee positief werd ontvangen, maar de grote verrassing kwam enkele weken geleden: Boekblad, het nationale vaktijdschrift voor iedereen die zich met boeken bezighoudt, belde me om te informeren naar het idee. Er werd een artikel over geschreven en al snel werd ik benaderd door de CPNB, de stichting die onder andere de Kinderboekenweek organiseert”, vertelt Marjet, die benadrukt dat medewerkster Anika een grote stimulator was bij het project.

Een douaneambtenaar bezorgt de paspoorten op maandag 30 september op alle Wijhese basisscholen en vanaf woensdag 2 oktober kunnen bijna vijfhonderd lezers beginnen aan hun reis. Marjet: “Met plezier bedenk ik regelmatig activiteiten en acties, maar deze aandacht had ik werkelijk niet verwacht. Wat zou het leuk zijn als we deze activiteit samen met de Wijhese basisscholen tot een succes maken en over een tijdje kunnen zeggen: kijk, deze landelijke activiteit begon ooit in Wijhe.”