heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse en Jan van Aefst
16 december 2018 | Erik-Jan Berends

Wijhe toont warmte tijdens koude kerstmarkt

WIJHE – Terwijl de eerste sneeuw van deze winter op komst was, trok de jaarlijkse Wijhese kerstmarkt zaterdagavond weer veel bezoekers. Zij kregen een warm welkom in het dorpscentrum van de vele standhouders, muzikanten en bij de theatervoorstelling van leerlingen van de Capellenborg.

Rond de Nicolaaskerk, het stralend middelpunt van de activiteiten, voerden leerlingen van de theaterstroomklas drie maal‘De Rattenvanger van Hamelen’ op, vertaald naar ‘De Rattenvanger van Wijhe’. Ook zij mochten zich verheugen in een grote belangstelling. Een bewijs dat deze bijdrage van de Capellenborg aan de kerstmarkt, na een jaar afwezigheid, zijn waarde bewijst. 

Bezoekers konden in de Niclolaaskerk genieten van diverse, laagdrempelige optredens en buiten stond de levende kerststal opgesteld. Als ook de wensboom, die aan het einde van de avond vol hing met geschreven wensen van zowel kinderen als volwassenen. In de sfeervol verlichte Langstraat struinde de grote stroom mensen langs de vijftig kramen. Veel aandacht was er voor de kramen van eigen ondernemers, maar ook voor die van mensen van buitenaf.

Vrouwenvereniging Passage liet lekkerbekken weer genieten van hun versgebakken kniepertjes. Verder werden er in de Langstraat broodjes warme ham, Glühwein, warme chocolademelk en kerstversiering in alle soorten en maten aangeboden. Wie het koud had, kon zich warmen bij de vuurkorven of genieten van de warme klanken van de midwinterhoornblazers of de kerstklanken van Muziekgroep Salland.

De Wijhese ondernemers, verenigd in Gastvrij Wijhe, Toerist Info Olst-Wijhe en de vele vrijwilligers, organisatoren van de kerstmarkt, kijken terug op weer een succesvolle editie en wensen iedereen fijne kerstdagen.