heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
14 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe maakt zich op voor de zevende editie van Hallowieje

Wijhe staat van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober weer in het teken van  Hallowieje. Met een uitgebreid programma komen de spoken en griezels weer tot ‘leven’. Van jong tot oud: voor iedereen is er vermaak gedurende de hele Hallowiejeweek.Zo worden op maandag 21 oktober de tuinen en straten in Wijhe omgetoverd in Halloweenstijl, waarbij je je soms afvraagt ‘wil ik hier wel zijn?’. Op dinsdag 22 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur volop activiteit. De Sallandse wandelvierdaagse met meer dan 1.200 deelnemers doet deze dag Wijhe aan. In de Langstraat worden zij en alle andere bezoekers getrakteerd op een griezelig gezellige ontvangst. Veel griezels dwalen rond door de Langstraat en er worden griezelige decors uitgestald.

Kinderen van de basisscholen kunnen op woensdag 23 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Party Restaurant Lokate deelnemen aan een griezel knutselmiddag. Deelname kost 12 euro per kind, inclusief alle materialen plus eten en drinken. Wie wil meedoen, dient zich vóór 23 oktober per e-mail aan te melden: info@lokate.nl

Op het Van Dedemplein staat op vrijdag 25 oktober van 16.00 tot 20.30 uur de Heksenmarkt opgesteld. De vrijdag is één van de hoogtepunten deze week. De traditionele gezellige heksenmarkt biedt griezelig vermaak voor jong en oud. Er is popcorn, suikerspin, blikgooien, touwtje trekken, schminksalon, wonden maken, tattooshop, heksenkapsels, pannenkoeken eten, heksenlimonade en nog veel meer gein.

In de winkelstraat kunnen liefhebbers vanaf 16.00 uur een griezel puzzeltocht doen. In de meeste winkels van Wijhe staat een griezelige voorwerp. De deelnemers moeten ontdekken welke voorwerpen waar staan. Uiteraard kunnen ze met hun deelname een leuke prijs winnen.

Vanaf het Van Dedemplein vertrekt om 19.00 uur de lampionnen optocht met voorop Showkorps Amicitia dat ook geheel in griezelstijl zal zijn. Een griezelige stuntshow is om 19.15 uur te zien bij de molen. Bovenop de molen, op de hoek Molenstraat/Molenbelt, is een groot spektakel te zien. Echte stuntmannen voeren op de top van de molen de gevaarlijkste stunts uit. Ook weer een onderdeel dat je beslist niet mag missen.

Party Restaurant Lokate heeft voor zaterdag 26 oktober vanaf 19.00 uur een griezelige wandelspooktocht door de omgeving van Hallowieje georganiseerd. Kaarten zijn te koop bij het partyrestaurant aan de Handelsweg 15 in Wijhe en bij Primera Schippers. Deelname kost 11 euro voor volwassenen; kinderen onder de 12 jaar mogen op eigen risico mee en betalen 6,50 euro (inclusief één consumptie). De tocht heeft namelijk griezelcategorie: hoog! Na afloop van de tocht is er bij Party Restaurant Lokate de Meat and Greet Party vanaf 21.00 uur tot heel laat. Dit is een gezellige feestavond met gratis hapjes en gezellige muziek en deelnemers kunnen de griezels van de tocht ontmoeten, met ze op de foto of bekijken hoe gaaf ze zijn.

Ga voor het totale programma naar www.hallowieje.nl of laat je gewoon verrassen en bezoek het gastvrije IJsseldorp Wijhe.

 

 


Foto's