heeft u zelf nieuws of tips?

12 september 2020 | Erik-Jan Berends

Wijhe krijgt er een Broodfonds bij

Bij Logenberg op de Boerhaar is op donderdag 1 oktober om 19.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur – een informatieavond over het Broodfonds. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF.

De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. Lokale ondernemer Sayen Runge is initiatiefneemster van dit nieuwe Broodfonds: “Ik ben enthousiast over het feit dat het een concept is door de lokale ondernemer en voor de lokale ondernemer. Het bedrag wat wordt gestort wordt gebruikt voor mensen die je het gunt, kent en vertrouwt. Als ondernemer werk je hard voor je inkomsten. Het is voor mij daarom een heel prettig idee dat je weet naar wie je geld toe gaat.”

Succes

Het Broodfonds is volgens haar een succes door heel Nederland. “In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu veertien jaar. Met landelijk al zeshonderd groepen waar meer dan 26.600 ondernemers aan meedoen. Wijhe krijgt er een Broodfonds bij, na de speciale informatieavond op 1 oktober.”

Oplossing

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Aanmelden
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen beginnen. Zij krijgen uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via de website.

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.