heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Erik-Jan Berends
6 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Wijhe en Olst zijn 3.700 perenbomen rijker

De stichting Eetbaar Olst-Wijhe heeft zaterdagmiddag zo’n 3.700 laagstam Conference perenboompjes uitgedeeld aan inwoners. In Wijhe konden mensen die ze hadden gereserveerd ophalen op de parkeerplaats bij de Capellenborg.

“De actie komt voort uit de ellende van de hele corona-situatie, en ook uit de authentieke bevlogenheid van mensen in ‘t hele land, in Deventer en Olst-Wijhe”, volgens de stichting. De boompjes werden coronaproof en onder toezicht van BOA’s verstrekt. Na het inladen, hadden de gelukkige ontvangers de mogelijkheid om een donatie te doen.

Bewustwording

De stichting Eetbaar Olst-Wijhe werkt aan de verrijking van natuur en landschap en aan bewustwording over eetbaar, groen en lokaal voedsel. Ze wil zoveel mogelijk ‘noabers’ helpen om elkaar te vinden in hun liefde en zorg voor onze gezamenlijke, levende omgeving en daar met elkaar waarde aan toevoegen. Zo staat te lezen in de folder die alle ontvangers van de perenbomen meekregen. Zie voor meer informatie www.eetbaarolstwijhe.nl.

De actie was een samenwerking van Eetbaar Olst-Wijhe, Goede Buren, gemeente Olst-Wijhe, Ulebelt, Duurzaamheidscentrum Deventer, Deventer Energie en Urgenda.

 

 

 

 


Foto's