heeft u zelf nieuws of tips?

29 april 2022 | Erik-Jan Berends

Wijhe en Olst staan op woensdag 4 mei stil bij de Nationale Herdenking

Zowel in Wijhe als in Olst is op woensdag 4 mei aandacht voor de Nationale Herdenking. Iedereen wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.In Wijhe begint het programma om 19.00 uur met een herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). De oecumenische taakgroep heeft deze bijeenkomst voorbereid en heeft als thema ‘Vrijheid in verbondenheid’. Iedereen is hierbij welkom. De Stille Tocht vertrekt om 19.35 uur vanaf de Nicolaaskerk naar het monument aan de Stationsweg/Oranjelaan voor de dodenherdenking. De Wijhese Harmonie gaat de Stille Tocht vooraf. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten.

Dodenherdenking 

De Dodenherdenking is om 20.00 uur bij het monument. De Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een afvaardiging van de Wijhese schoolkinderen verlenen daaraan hun medewerking. Loco-burgemeester Marcel Blind houdt een toespraak bij het monument. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.

Olst

In Olst is dit jaar geen herdenkingsbijeenkomst. De Stille Tocht vertrekt om 19.30 uur vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. Trommelslagers van de Olster Harmonie gaan De Stille Tocht vooraf. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten. Om 20.00 uur is de Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen. Burgemeester Ton Strien houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Irina Popova hoe zij negentien jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland is verhuisd en wat de impact van de oorlog in Oekraïne op haar en haar familie is.

Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.


Foto's