heeft u zelf nieuws of tips?

17 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe dompelt zich onder in gezelligheid tijdens Diekdaegen 2.0

Zorg dat je er dit jaar bij bent! Al 25 jaar lang is het eerste weekend van september hét weekend van Wijhe vanwege de Wiejese Diekdaegen. Tijdens de Diekdaegen gaat het, onder het genot van muziek, feestelijkheden, een hapje en een drankje, natuurlijk vooral om de gezelligheid. Na 25 jaar is het tijd voor een frisse wind door de festiviteiten. Maak dit jaar kennis met de Diekdaegen 2.0.

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 september dompelt Wijhe zich weer onder in gezelligheid tijdens de Wiejese Diekdaegen 2019. In samenspraak met de gemeente Olst-Wijhe krijgen de Wiejese Diekdaegen een nieuwe uitstraling.

De kermis, die voorheen op het Marktplein stond, verhuist in 2019 naar het Van Dedemplein. De feesttent schuift ook op en verhuist naar het prachtige Wijhezichtpark. Wijhe neemt afscheid van de bekende grote witte tent; dit jaar verrijst er een festivaltent in het park. Op zo’n mooie locatie als het Wijhezichtpark ademen de vernieuwde Wiejese Diekdaegen een festivalsfeer.

In de Langstraat worden twee podia opgetuigd. Diverse horecagelegenheden overkappen hun terras en hebben een avondprogramma met muziek. Zo ontstaat er een overkapping tussen ’t Praothuus en de Oranjerie en ook bij de Slinger zal er een overdekt podium zijn. Diverse podia met diverse artiesten zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma en bieden voor ieder wat wils.

Niet alleen Wijhenaren, maar ook bezoekers uit de wijde omgeving kunnen zich vermaken, van de Langstraat tot en met het Wijhezichtpark! Natuurlijk zijn er nog de vertrouwde programmaonderdelen, zoals de donderdag BBQ, een zeskamp, festiviteiten voor jong en oud, de kerkdienst, een brunch en het sinds een aantal jaren succesvolle zondagse Smaek in ’t Park. Naast de nieuwe opzet en aankleding is er dit jaar ook Leven in de Brouwerij op zaterdag. Leven in de Brouwerij vervangt het Keltisch Festival en belooft gezelligheid en plezier.

De diverse comités werken momenteel hard aan een geslaagde nieuwe editie van de Wiejese Diekdaegen. Ze doen er alles aan om er een prachtig feestweekend van te maken. Dus zorg dat je erbij bent, spring in het diepe en dompel je onder in gezelligheid.

 

 


Foto's