heeft u zelf nieuws of tips?

29 april 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe beleeft sportieve en gezellige Koningsdag

Werd de vrijmarkt op zaterdagmorgen nog geplaagd door de regen: Koningsdag 2019 is in Wijhe afgelopen weekend sportief en feestelijk verlopen. Het Verenigd Comité Wijhe was er weer in geslaagd een heel gevarieerd programma voor jong en oud(er) samen te stellen.

Met de opening van de kermis op woensdag werd het dorp al voorbereid op de feestelijkheden. Op vrijdagavond deden vervolgens zo’n vierhonderd hardlopers, waaronder 150 kinderen, mee aan de vijfde editie van de Koningsloop. Onder ideale weersomstandigheden, zowel voor lopers als publiek, werd dit eerste lustrum een groot succes. Na alle sportieve inspanningen was er tijdens Koningsnacht volop muziek in de horeca.

Koningsdag zelf begon om 07.00 uur met het luiden van de klokken. Wie een half uur later nog niet wakker was, kon worden gewekt door de Wijhese muziekverenigingen Amicitia en de Wijhese Harmonie; zij deden een rondgang door het dorp. Burgemeester Ton Strien verrichtte de officiële opening van Koningsdag tijdens de aubade op het Marktplein.

Waar de Koningsmarkt van Gastvrij Wijhe in het centrum ’s morgens nog last had van de regen, knapte het weer tegen de middag gelukkig nog goed op. Reden voor veel inwoners en andere bezoekers om toch nog een rondje in het dorp te doen op zoek naar koopjes. Wie zich nog even in de rijke Wijhese historie wilde verdiepen, werd hartelijk ontvangen in Wijhes Museum.

Nieuw dit jaar was de dorpsquiz, waarop veel inwoners zich hebben stukgebeten. In de Nicolaaskerk waren ’s middags verder optredens van de Melodies, waarbij ook de Wijhese rapper Donutcare in actie te zien was. Tevens verzorgde toneelvereniging Tavenu de voorstelling ‘Indiaan Hotemetoot’. Wie even het centrum uit wilde, kon kiezen voor een wandel- of fietspuzzeltocht.

In de Nicolaaskerk werden tijdens het avondprogramma de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht bekend gemaakt en was er een optreden van Wiejes Kabaret. Koningsdag 2019 werd omstreeks 22.15 uur afgesloten met een groot vuurwerk bij het Slotpark.


Foto's