heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jos Groen fotografie
3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Wiejese Diekdaegen 2.0 krijgt nieuwe voorzitter

Bas de Weerd heeft, na enkele jaren het voorzitterschap van de Wiejese Diekdaegen op zich te hebben genomen, formeel de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Demmers. De Wiejese Diekdaegen 2.0 is voor hem een mooi moment om het stokje door te geven.

“Inmiddels ben ik nu enkele jaren voorzitter. Vorig jaar kondigde ik al aan dat ik tijdens de Diekdaegen 2019 officieel afscheid neem als voorzitter.” Aan het woord is Bas de Weerd. Een aantal jaren vervulde hij zijn functie met plezier. “Voor een organisatie zoals de Diekdaegen is het goed om met enige regelmaat bestuurlijke omloop te hebben. Nieuwe ideeën en een frisse wind zijn in iedere organisatie welkom op zijn tijd.” De nieuwe vorm van de Wiejese Diekdaegen, inmiddels bekend als de Diekdaegen 2.0, heeft enkele jaren voorbereiding gekost. “Ik wilde deze transitie graag nog realiseren en meemaken. Nu het programma en de organisatie rond is, neem ik bestuurlijk afscheid, maar Jeroen en ik zullen tot de Diekdaegen samen optrekken in het kader van de overdracht.”

Bas hoopt op een prachtige nieuwe editie. “Er is op alle fronten hard gewerkt om alles te realiseren. Ik hoop dat we met elkaar, organisatie en publiek, realiseren wat wij de afgelopen maanden voor ogen hadden. Een fantastische Diekdaegen 2.0. Ik spreek hierbij ook echt mijn dank uit voor de vele jaren van samenwerking, de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, onze Diekdaegenpartners, alle welwillende sponsoren, donateurs, horeca Wijhe, de ondernemers en de gemeente Olst-Wijhe. Maak er met elkaar ook dit jaar een geweldig feest van. Maak nieuwe vriendschappen, maak lol en plezier met elkaar. Laten we er samen voor zorgen dat we weer een geweldige Diekdaegen neerzetten. Ik heb er zin in!”

Jeroen Demmers heeft de voorzittershamer inmiddels overgenomen. Onbekend zijn de Diekdaegen hem niet. “Na enkele jaren als vrijwilliger en als bestuurslid is mij gevraagd of ik het voorzitterschap op mij wil nemen. Hierover heb ik goed nagedacht en ik heb met enkele mensen in de organisatie gesproken. Het enthousiasme onder vrijwilligers over de Wiejese Diekdaegen 2.0 is groot en het is een organisatie waar ik graag samen aan wil bouwen. Afgelopen jaar hebben we al veel werk verzet en is de opzet op veel punten veranderd. Zo staan er komende Diekdaegen op meerdere plekken podia en bieden we dus op elk moment voor ieder wat wils.”

Hoe ziet hij het voorzitterschap voor zich? “Aankomende jaren wil ik graag aan de continuïteit van de organisatie werken. Vrijwilligers en sponsoren zijn naar mijn mening de ruggengraat van de organisatie. Ook wil ik de samenwerking met andere Wijhese organisaties vergroten. Hiermee hoop ik niet alleen de organisatie, maar ook de participatie van Wijhenaren verder te laten groeien. Bij deze wil ik dus ook direct een oproep doen: draag jij de Diekdaegen een warm hart toe en wil je een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op! Er is namelijk altijd wel iets wat je kunt doen.”

In het dagelijks leven is Jeroen projectleider bij een woningbouwcorporatie. “Ik geef leiding aan diverse nieuwbouwprojecten. Hierbij kom ik veel in aanraking met gemeentes en andere ketenpartners. Deze ervaringen komen volgens mij goed van pas bij het voorzitterschap. Ik heb in elk geval veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop net als Bas dat het dit jaar, maar ook aankomende jaren, weer een geweldig feest mag worden, waar iedereen van geniet!”

 

 


Foto's