heeft u zelf nieuws of tips?

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Wiejes Cabaret speelt ‘Ongemak’ 

Het Wiejes Cabaret verzorgt op zaterdag 9 maart een optreden in het Capellenborgtheater met de nieuwe voorstelling ‘Ongemak’.

Na de jubileumvoorstelling met de Wijhese Harmonie in november 2017, naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van het Wiejes Cabaret, is er nu weer een nieuwe voorstelling geschreven.

Het was de bedoeling om al eerder weer op de planken te staan, maar 2018 is gebruikt om het 41-jarige duo Gerrit Hulleman en Anton Kleine Schaars ook fysiek wat bij te werken. Het werd tijd om een deel van de zorgpremies maar eens te verzilveren, aldus Gerrit. De beide heren hebben hun lichaam een jaartje ter beschikking gesteld aan de medische wetenschap. Het resultaat hiervan is 9 maart te zien en te horen, vertaald in het fraaie lied ‘Ongemakken Blues’.

Een feestje wordt het zeker omdat het Nedersaksich afgelopen jaar is erkend als taal waarvan het Sallands, de voertaal van het duo, onderdeel van uitmaakt. De gang van zaken in hun prachtige IJsseldorp is de rode draad in de voorstelling. Ze belichten hoogtepunten, bagatelliseren dieptepunten en strijken plooien op hun eigen wijze glad. Het is vooral bedoeld om de toeschouwer een avondje lachen te bezorgen. Marieke van Ravenhorst, Frank Korsmit en Popko Hut ondersteunen het Wiejes Cabaret muzikaal.

Kaarten à10 euro zijn verkrijgbaar bij DA drogist Bourquin en bij boekhandel Korten in Olst.

 


Foto's