heeft u zelf nieuws of tips?

5 november 2019 | Erik-Jan Berends

Wie vaart mee met Sinterklaas naar Wijhe?

Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 16 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, op zaterdag 23 november, komt hij met de boot in Wijhe aan.

Hopelijk vergezellen weer veel Wijhese kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 de Sint en zijn gevolg op de boot vanuit Deventer. Uitnodigingen daarvoor met inleverstrook worden verspreid via de scholen. Aan boord is plek voor maximaal 250 personen.

Aanmelden

Om zoveel mogelijk kinderen met deze bijzondere vaartocht blij te kunnen maken, doet de organisatie ook dit jaar weer het verzoek om te zorgen dat de ouders de kaarten bundelen: drie kinderen met één volwassene is de regel. Kinderen uit Wijhe die speciaal onderwijs volgen, in groep 1, 2 of 3 zitten en mee willen op de boot kunnen zich telefonisch aanmelden bij José Mentink: (0570) 52 27 00 of via intocht.wijhe@live.nl.

Aankomst

Nu maar hopen dat Sinterklaas en zijn Pieten zonder problemen de grote overtocht uit Spanje kunnen maken……Veel kinderen zullen zijn reis volgen op televisie bij het Sinterklaasjournaal. De organisatie van de intocht in Wijhe hoopt hem met heel veel kinderen en ouders op te wachten bij de aankomst aan de Loswal op 23 november 2019.

Kaartverkoop

Op donderdag 14 november is de eerste kaartverkoop voor de boot, vanaf 08.30 uur tot 09.00 uur bij Albert Heijn. Deze verkoop is alleen voor degenen die een uitnodiging met inleverstrook hebben ontvangen via de scholen. Men dient er wel rekening mee te houden dat er drie kinderkaarten met één volwassenenkaart worden verkocht. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn na deze verkoop, dan komen deze op donderdag 21 november in de vrije verkoop: zelfde tijd en zelfde plaats. Nadere berichtgeving hierover volgt in de HuisaanHuisReklamix in de week van 20 november.