heeft u zelf nieuws of tips?

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Welke inwoner(s) van Olst-Wijhe verdienen een lintje?

Wie iemand uit de gemeente Olst-Wijhe wil voordragen voor een koninklijke onderscheiding kan telefonisch contact opnemen met Monique Plantinga of Inge van den Berg via telefoonnummer 14 0570.

Op de vraag wie er een lintje verdient, zal bijna iedereen ‘ja’ beantwoorden, verwacht de gemeente. ”Want overal zetten mensen zich langere tijd, voor veel maatschappelijke doelen in. Vaak onbetaald, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Om in aanmerking te komen voor een koninklijke onderscheiding moet iemand echter eerst worden voorgedragen. En iedereen kan daarvoor zorgen.”

Inschatting

Monique Plantinga of Inge van den Berg gaat met de voordragers in gesprek en kunnen op basis van hun informatie een inschatting maken of de verdiensten van de kandidaat bijzonder genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een koninklijke onderscheiding. Zij begeleiden hen ook bij het maken van de aanvraag.

Voorstel

Voor de ‘lintjesregen’ (ter gelegenheid van Koningsdag) moet het complete voorstel uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor bij de burgemeester zijn ingediend. Voor wie iemand op een ander moment in het jaar wil voordragen, moet de aanvraag ten minste zes maanden voorafgaand aan de datum van uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.