heeft u zelf nieuws of tips?

2 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Wandelvierdaagse Wijhe is van 14 tot en met 17 mei

De voorbereidingen voor de 13ewandelvierdaagse Wijhe zijn in volle gang. Dit jaar is de vierdaagse van 14 tot en met 17 mei. De organisatie heeft weer paar nieuwe routes toegevoegd.

De start is elke avond bij café het ’t Praothuus in de Langstraat met uitzondering van de woensdag, dan is het vertrek in Herxen, bij de Herxer Marke. Iedereen kan meedoen aan de Wijhese wandelvierdaagse, alleen of met een groep. Groepen, betaande uit minstens tien personen, moeten zich al hebben aangemeld.

Voor individuele wandelaars kost deelname 4,50 euro. Zij kunnen zich inschrijven tot vlak voor de start op de eerste avond, dinsdag 14 mei. Voor elke deelnemer ligt er op vrijdag een medaille klaar. Wie niet alle avonden wil wandelen, kan zich bij de start melden en één of twee avonden meedoen, gewoon omdat het leuk en gezond is.

Ook dit jaar is de woensdag weer de speciale avond. Alle wandelaars vertrekken dan in Herxen. De route voert deze avond langs de IJssel en de kleigaten waar in de winter geschaatst kan worden. Dan zie de wandelaars Herxen (Wijhe) eens van een andere kant.

Sponsoren zorgen elke avond voor een verrassing of een versnapering op de route. Het vierdaagse comité is blij met deze bedrijven die geheel belangenloos iets aanbieden.

De organisatie zoekt voor de komende edities nog een aantal vrijwilligers: mensen die het leuk vinden om nieuwe routes te bedenken, uit te zetten en zich willen inzetten tijdens de wandelavonden. Dan gaat het bijvoorbeeld om het regelen van het verkeer en de inschrijvingen bij het startpunt. Kortom, het betreft dus drie avonden door het jaar organiseren en plannen en tijdens de vierdaagse. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres wandelvierdaagsewijhe@yahoo.com.

 


Foto's