heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Erik-Jan Berends
28 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Wandel-4-daagse Wijhe staat weer op stapel

De voorbereidingen voor de wandel-4-daagse Wijhe zijn in volle gang. De organisatie heeft weer paar nieuwe routes toegevoegd. Dit jaar is de 4-daagse van 21 tot en met 24 juni, de 14e editie alweer. De start is elke avond bij Cafe ‘t Praothuus, behalve de woensdag, dan is het vertrek bij het Infocentrum IJssel op Den Nul.

Na twee jaar mag er eindelijk weer worden gewandeld in grote groepen, ja met het hele dorp zelfs. Veel dorpsgenoten hebben het wandelen de afgelopen tijd opgepakt en dat belooft wat voor het deelnemersveld. De verwachtingen van de organisatie zijn zeer hoog gespannen.

Meedoen

Iedereen kan meedoen aan de Wijhese wandelvierdaagse, alleen of met een groep. Groepen moeten zich vooraf aanmelden; dit kan tot 3 juni. Groepen bestaan uit ministens tien personen. Hiervoor zijn de kosten 4 euro per persoon. Een inschrijfformulier aanvragen kan door een mail te sturen naar wandelvierdaagsewijhe@yahoo.com. Daarop staat alle informatie. De meeste verenigingen en basisscholen in Wijhe hebben hierover al een brief ontvangen. Voor individuele deelnemers kost deelname 4,50 euro. Zij kunnen zich inschrijven tot vlak voor de start op de eerste avond, dinsdag 21 juni. Voor elke deelnemer ligt er op vrijdag een madaille klaar.

Gezond

Ook dit jaar is de woensdag weer de speciale avond. Alle wandelaars vertrekken die avond vanuit Den Nul. De route voert deze avond langs de kolken, steenfabriek en het bos op Fortmond. Daar zien de deelnemers de gemeente eens van een andere kant. Niet alle avonden wandelen, kan ook. Dat kan men melden bij de start. Het is dan mogelijk één of twee avonden mee te wandelen, gewoon omdat het leuk en gezond is.

Medewerking

Sponsoren zorgen elke avond voor een verrassing of een versnapering op de route. Het vierdaagse commité is blij met deze bedrijven die geheel belangenloos iets aanbieden. Dit jaar heeft de organisatie in ieder geval al heel veel medewerking waarvoor ze erg dankbaar is.

Vrijwilligers

Ook bij een enthousiast organisatieteam wil wel eens iemand stoppen. Voor de komende edities is de organisatie daarom nog op zoek naar een aantal vrijwilligers: verkeersregelaars en vrijwilligers voor hand- en spandiensten tijdens de vierdaagse ’s avonds. Kortom, de plannen worden gemaakt, de routes uitgezet, maar tijdens het evenement zelf kan de organisatie nog wel wat hulp gebruiken. Aanmelden kan via het e-mailadres: wandelvierdaagsewijhe@yahoo.com.