heeft u zelf nieuws of tips?

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Voedselcoöperatie nodigt Wijhenaren uit

Een groep enthousiaste Wijhenaren werkt sinds een jaar samen met een aantal van mooie lokale boerenbedrijven om groente, fruit, vlees, honing, zuivel, eieren en paddenstoelen te kopen. Ze noemen zich ‘Eet Lokaal in Wijhe’.

’Eet lokaal in Wijhe’ vindt het belangrijk om eten te kopen dat uit de buurt komt. Het voedsel legt dus een kortere afstand tussen consument en producent af. De producenten die meedoen aan ‘Eet lokaal in Wijhe’ laten met trots hun bedrijven zien. Het contact met elkaar is volgens de coöperatie erg waardevol. “Gelijk zien waar je eten vandaan komt maakt je meer bewust van wat er op je bord ligt.”

Elke week kan tot vrijdagavond worden besteld via de website www.eetlokaalinwijhe.nl. Er zijn weinig verplichtingen. Ben je een weekendje weg of heb je niks nodig, dan bestel je gewoon een week niet. ‘Eet Lokaal in Wijhe’ werkt niet met vastgestelde pakketten; elke week kan men zelf beslissen wat en hoeveel die bestelt. Op elke zaterdagochtend  is één van de leden aan de beurt om een ronde te rijden langs de boerenbedrijven om  het bestelde op te halen. Als de boodschappen klaar staan, ontvangt iedereen een whatsapp en kan men de boodschappen ophalen bij degene die de ronde heeft gereden.

De coöperatie: “In de voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe werken we samen. Iedereen heeft zijn aandeel in de samenwerking. Doe je mee?”

 

 

 

 

 


Foto's