heeft u zelf nieuws of tips?

11 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Vijfde editie Smaek in ’t Park wordt groter dan ooit

Eten, drinken, loungen en bijkletsen, dat is Smaek in ’t Park. Op zondagmiddag 8 september vindt alweer de vijfde editie plaats van dit toffe Wijhese food- en loungefestival.

Het festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen en inmiddels een beproefd concept. Park Wijhezicht wordt op 8 september omgetoverd tot één groot culinair festijn. Dit jaar presenteren meer dan tien mobiele keukens en vintage foodtrucks uit de regio hun smakelijke kookkunsten.

Smaek in ’t Park is een ontspannen en vrolijk foodfestival voor jong en oud. Op het menu staan dit jaar pure en lokale gerechten, maar ook de internationale keuken ontbreekt niet. Bezoekers proeven en genieten van de vele kleine gerechten die ter plekke in de foodtrucks worden bereid. Van pulled porc tot pasta, van wildburgers tot Italiaanse snacks, van Thaise wraps tot spareribs en van sushi tot kipsaté: er is voor ieder wat wils. De mobiele barista ontbreekt ook dit jaar niet en is er volop keuze in speciaalbier. Met poffertjes, broodjes hotdog en diverse kinderactiviteiten is er ook aan de jonge fijnproevers gedacht.

Genoeg gegeten en gedronken? Luister dan naar de swingende vinylplaatjes van Schurkenbiefstuk of doe mee met de wel heel ‘valse spelletjes’ van Schurkenbiefstuk. Spelletjes als bingo en stoelendans, die je eigenlijk nooit kunt winnen. En tot slot mag er natuurlijk worden gedanst.

Dit leuke foodfestival staat op zondag 8 september van 13.00 tot 19.00 uur in Park Wijhezicht. De toegang is gratis. Drankjes betalen gaat met muntjes, het eten contant. Zet vast in je agenda en volg Smaek in ’t Park op Instagram en Facebook om te ontdekken welke foodtrucks dit jaar aanwezig zijn.


Foto's