heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
7 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Vierdaagselopers wacht groots onthaal in Wijhe

WIJHE – De jaarlijkse doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse in Wijhe wordt dit jaar op dinsdag 22 oktober groots gevierd. Anders dan voorgaande jaren doen nu ook zo’n twaalfhonderd deelnemers aan de twintig kilometer het IJsseldorp aan.

Voorgaande jaren kwamen alleen de, ongeveer driehonderd, wandelaars van de dertig en veertig kilometer door Wijhe. De deelnemers aan de twintig en dertig kilometer finishen dit jaar ook in het dorp dat dan in het teken staat van de zevende editie van Hallowieje. “Het centrum is in Halloweenachtige sferen omgetoverd en wandelaars kunnen dus ook rekenen op een griezelig ontvangst”, vertelt Tiny Bergevoet, druk met de laatste voorbereidingen.

De ontvangst van de wandelaars wordt wat haar betreft een feest voor zowel de wandelaars, als hun supporters. “Wijhe als finishplaats is een mooie gelegenheid  voor familie en vrienden om hun wandelaars toe te juichen bij binnenkomst. Ze kunnen ruim te tijd nemen om ook wat cultuur te snuiven. Zo is de Nicolaaskerk in het midden van de Langstraat geopend. De route loopt ook langs en door de kerk. Deelnemers en bezoekers van Wijhe hebben volop gelegenheid om de kerk en Wijhes centrum te bekijken. Het dorp is van oudsher bekend om zijn mandenmakers. Hieraan wordt eveneens volop aandacht besteed.”

Als de wandelaars Wijhe binnenlopen, krijgen ze van de Wijhese  horecaondernemers een flyer met informatie waar ze iets kunnen drinken en een hapje eten. De ondernemers zorgen daarbij voor een gezellig stukje muziek. Na een plezierig verblijf in Wijhe gaan de wandelaars naar de Loswal aan de IJssel om met een pendeldienst van bussen terug te gaan naar  Raalte. Bij het instappen worden de wandelaars nog getrakteerd op een leuke attentie van de ondernemers uit Wijhe.


Foto's