heeft u zelf nieuws of tips?

5 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité zoekt familieleden van slachtoffers ontploffing vloerzeilfabriek

Verenigd Comité Wijhe is op zoek naar familieleden van slachtoffers die bij de ontploffing van de voormalige vloerzeilfabriek op 7 mei 1945 rond 17.15 uur zijn omgekomen.

Bij die ontploffing zijn toen negentien personen om het leven gekomen. Op de muur van de huidige Hubo is een aantal jaren geleden een plaquette bevestigd als herdenking aan deze verschrikkelijke gebeurtenis. Binnen het Verenigd Comité Wijhe, en na overleg met een aantal nabestaanden van deze ramp, is het idee ontstaan om hieraan meer aandacht te besteden door het verplaatsen van deze plaquette naar het grasveld tegenover Het Tegelhuys.

Kunstwerk

Tevens is het de bedoeling dat er bij de plaquette een kunstwerk wordt geplaatst, gemaakt door Henny Schaapman,  dat deze ramp symboliseert. “Om het kunstwerk recht te laten doen aan de gevoelens van de achtergebleven familieleden zou het fijn zijn als een afvaardiging van deze familieleden samen met Henny Schaapman het kunstwerk vorm gaan geven”, laat het Verenigd Comité weten. Ze heeft al een aantal familieleden van de omgekomen personen kunnen achterhalen maar nog niet allemaal.

Contact

De vraag van het comité is aan familie van de slachtoffer(s) die bij de ontploffing bij de vloerzeilfabriek zijn omgekomen om contact op te nemen met Anton Heijmerikx: (0570) 85 30 11, mail anton@heijmerikx.nl of Jan Amse: 06-551 51 607, mail amse@hetnet.nl.


Foto's