heeft u zelf nieuws of tips?

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe zegt dank voor steun

Verenigd Comité Wijhe bedankt iedereen die het comité de afgelopen periode op de een of andere manier heeft gesteund. “Volgend jaar hopen we toch echt dat we weer activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei mogen organiseren en dat we daarvoor weer kunnen collecteren.”

Normaal gesproken collecteert het Verenigd Comité rondom Koningsdag om haar activiteiten te kunnen bekostigen. “Echter, de afgelopen twee jaar kon dat niet vanwege de coronapandemie”, meldt het comité. “Dit jaar hebben we gekeken wat er qua activiteiten wel mogelijk was. Zo hebben we de Koningsnacht pub quiz georganiseerd in samenwerking met carnavalsvereniging De Diekschoevers. Kinderen konden deelnemen aan de kroontjestelwedstrijd en kregen stoepkrijt zodat ze mooie tekeningen op straat konden maken. Ook in samenwerking met De Diekschoevers reed er op Koningsdag een geluidswagen door Wijhe om iedereen een mooie Koningsdag te wensen. Voor de dodenherdenking op 4 mei heeft de videoclub Olst-Wijhe opnames gemaakt. Die zijn op 4 mei ’s avonds uitgezonden via de diverse kanalen. Ook maakten velen gebruik van de traditionele fiets- en wandeltocht. De fototentoonstelling met als thema ‘75 jaar Vrijheid’ kon dit jaar alsnog plaatsvinden dankzij medewerking van GAAV.”

Activiteiten

Uiteindelijk heeft het Verenigd Comité Wijhe toch de beperkte activiteiten van dit jaar kunnen organiseren door de online collecte, een QR-code bij diverse activiteiten, een bijdrage van Gastvrij Wijhe, de actie Rabo Clubsupport en een aanjaagsubsidie van de gemeente Olst-Wijhe voor initiatieven in coronatijd.