heeft u zelf nieuws of tips?

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe komt toch met diverse activiteiten voor Koningsdag

Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks de bekende beperkingen van deze tijd toch een aantal activiteiten ontwikkeld waarvan coronaproof gebruik gemaakt kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd dit jaar toch de vertrouwde gezelligheid te brengen rondom Koningsdag. Zo komt het Verenigd Comité met de volgende coronaproof activiteiten:

De Wijhese Koningsnacht Pubquiz

Op maandagavond 26 april vanaf 20.00 uur wordt de Wijhese Koningsnacht Pubquiz gehouden. Dit gebeurt in samenwerking met carnavalsvereniging De Diekschoevers, ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe en 321.nl. Wie wil meedoen, koopt een feestpakket van10 euro, is in het bezit van de wedstrijdformulieren en doet mee met de verloting met leuke prijzen. Een gezellige avond is gegarandeerd. Aanmelden kan en via e-mail wijhesepubquiz@gmail.com.

Koningsdagspakket

Voor kinderen van de basisscholen en het speciaal basisonderwijs is er een Koningsdagpakket met een kleurplaat, kroontjestelwedstrijdformulier en stoepkrijt. De kleurplaten (tot en met groep 4) en formulieren voor de kroontjestelwedstrijd worden via de basisscholen uitgedeeld. Tevens krijgen de leerlingen een pakketje met stoepkrijt zodat ze op Koningsdag voor hun eigen huis een mooie tekening kunnen maken. Kinderen die op het speciaal basisonderwijs zitten, kunnen telefonisch contact opnemen met Elferink Mode: (0570) 52 12 53 zodat ook zij een Koningspakketje kunnen ophalen.

Fietstocht

De fietspuzzel- en wandeltocht heeft als thema ‘Op een veilige manier erop uit’. Traditiegetrouw is de fietspuzzel- en wandeltocht altijd op Koningsdag. Dit jaar kan men de fietspuzzel- en wandeltocht vanaf vrijdag 23 april ophalen bij DA-Bourquin aan de Langstraat. De oplossing inleveren kan tot en met maandag 3 mei ook bij DA-Bourquin. Als na 27 april de antwoorden van de fietspuzzeltocht worden ingeleverd, ontvangen de deelnemers een bijzonder vrijheidspakket. Er zijn er 75+1 ter beschikking, dus een ‘collectors-item’. Deelnemers hebben dus elf dagen de tijd (van vrijdag 23 april tot en met maandag 3 mei) om de route te fietsen/wandelen. Op deze manier wordt deze activiteit gespreid.

Naast bovenstaande activiteiten zijn er dit jaar op Koningsdag nog de volgende acties:

07.00 – 07.15 uur        Luiden van de klokken.

07.00 uur                    Uithangen van de vlaggen.

07.30 uur                    Rondgang door het dorp.

09.55 – 10.00 uur        Luiden van de klokken (landelijk) als teken van verbinding.

10.00 uur                    Iedereen zingt thuis het Wilhelmus mee; bij de voordeur, op het balkon of in de tuin.

10.00 – 11.00 uur        De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) roept alle kinderen op om lekker buiten te gaan spelen. Op de stoep, in de tuin, in de speeltuin of in de buurt. Suggesties voor spelletjes en activiteiten zijn

te vinden op https://www.oranjebond.nl/oranjebuiten/

In de loop van Koningsdag is op de website en via de social media van de gemeente Olst-Wijhe voor Koningsdag 2021 een opname te zien met burgemeester Ton Strien.

Weijtendaal

Tot en met 3 mei kunnen de bewoners van het Weijtendaal kans maken op leuke prijsjes door een woordzoeker-puzzel op te lossen. Ze kunnen de puzzel ophalen bij de receptie.

Op de website www.verenigdcomitewijhe.nl van het Verenigd Comité Wijhe zijn meer informatie en veel kijktips te vinden. Het Comité is ook te vinden op Facebook en Instagram.