heeft u zelf nieuws of tips?

23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Verdriet, spanning of zorgen door corona? Vraag hulp

Wie behoefte heeft aan ondersteuning in coronatijd, kan terecht bij diverse hulpverlenende instanties. Ze staan vermeld op de website van de gemeente Olst-Wijhe: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp.

Wie daar de juiste instantie niet kan vinden, kan bellen met de gemeente Olst-Wijhe: 14 0570 of mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl. Kijk eerst ook even op de Ondersteuning website van de gemeente.

Steun

“Wij kunnen ons voorstellen dat u soms behoefte heeft aan een luisterend oor of een andere vorm van hulp. Het geven van fysieke steun is nu lastig, maar dat betekent niet dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Ook zijn er tal van hulpverleners die je kunnen helpen in deze moeilijke tijd””, meldt de gemeente Olst-Wijhe op haar site.

Knuffel

“Op 13 maart veranderde ons leven. De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat alles wat wij kenden en gewend waren niet meer vanzelfsprekend was. Een knuffel of arm om je heen als je verdriet hebt, een bruiloft met al je familie en vrienden, een uitvaart met al je dierbaren, uit eten, naar de bioscoop, op vakantie, examen doen. In mei kregen we langzamerhand weer wat meer ruimte, maar de arm om je heen en het samenzijn met grote groepen moeten we nog steeds missen.”

Aandacht

“Velen van ons kennen iemand die ziek is geweest of zelfs aan het coronavirus is overleden. Of zijn zelf ziek geweest. Maar het virus kent ook andere gevolgen; eenzaamheid, spanning, verlies van een baan, geldproblemen, een relatie die is beëindigd, gemiste eindexamens, diploma-uitreikingen en afscheidsmusicals. Het virus raakt ons allemaal. Daarom kondigde het kabinet een periode van herdenking en bezinning aan met het thema Aandacht voor elkaar. Hoe we deze periode invullen, bepalen we zelf, als samenleving. Heeft u behoefte aan een manier om samen te herdenken? Wilt u graag een moment waarop we met elkaar kunnen terugkijken, verhalen kunnen delen en vooruit kunnen kijken? Wij horen graag waaraan u behoefte heeft en wat uw ideeën zijn. U kunt hiervoor mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 14 0570.”