heeft u zelf nieuws of tips?

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Veermans Hof IJsselflora gaat weer open voor publiek

Twintig personen hebben tijdens NLDoet heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.
Iedereen kan een wandelingetje maken door deze tuin aan de Bongerd in Wijhe. Naast veel wilde planten zijn er ook een vaste groentetuin, een ‘dierentuin’ in wording, een eetbare plantentuin, een vlindertuin, een Vroom hoekje en nog veel meer. Door de lentezon komt de heemtuin weer langzamerhand tot bloei. Ze is elke dag geopend. De Holwortel, Voorjaarshelmbloem, het Longkruid en de Wilde narcis fleuren de tuin alweer op. Ook de Voorjaarslathyrus en het Wildemanskruid bloeien binnenkort weer.

Rondwandelen

Bezoekers kunnen er vrij rondwandelen of vanaf een bankje genieten van de tuin. Op vrijdagavond 15 april is er de eerste rondleiding met proeverij van dit seizoen. Vanaf donderdag 17 maart en woensdagavond 30 maart werken vrijwilligers weer wekelijks in de heemtuin. Zie voor meer informatie de website van IVN-afdeling de Grutto: https://www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst

Groepen kunnen rondleidingen op maat aanvragen. Bel daarvoor Annet van der Veen: (0570) 52 39 37 of mail naar heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl.