heeft u zelf nieuws of tips?

18 februari 2024 | Erik-Jan Berends

Ulebelt Deventer maakt scholen enthousiast voor ‘moestuinieren’

Bij de Ulebelt in Deventer is op woensdagmiddag 3 april het schooltuinfestijn ‘Voedseleducatie is nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven’. De workshops over ‘moestuinieren’ op scholen zijn er speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs, schoolbestuurders en gemeentefunctionarissen.

Jong Leren Eten Overijssel en Natuur en Duurzaamheidscentrum de Ulebelt in Deventer hebben het schooltuinfestijn georganiseerd. Hannelore Börger, Jong Leren Eten Makelaar: “Het is belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt, en wat gezond is voor jezelf en je omgeving. Moestuinieren leent zich daar perfect voor. Voedseleducatie is namelijk nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven.” Het Schooltuinfestijn gaat vooraf aan de week van de schooltuin die van 8 tot en met 12 april wordt gehouden.

Sessies
De middag bij de Ulebelt bestaat uit twee workshoprondes. Leerkrachten kunnen kiezen voor de sessies Moestuinieren in potten en bakken, Eetbaar groen op je schoolplein, Koken uit de moestuin, Moestuinieren in volle grond en een workshop over het lesmateriaal bij de film ‘De Schooltuin’. Voor schoolbestuurders en gemeenteambtenaren is er een speciale sessie over het stimuleren, opstarten en structureel inbedden van schooltuinen. En er is ook voldoende tijd om onder het genot van een moestuin groentesoep eigen ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Het schooltuinfestijn is op woensdagmiddag 3 april van 16.00 tot 18.00 uur bij de Ulebelt aan de Maatmansweg 3 in Deventer. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.nmeoverijssel.nl/schooltuinfestijn.