heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
9 november 2019 | Erik-Jan Berends

Theatermakers zoeken verhalen over ‘Hotel Veerman/Het Oranjehotel’

In het kader van 75 jaar Vrijheid heeft het Verenigd Comité Wijhe het initiatief genomen voor het laten maken van een bijzondere theatervoorstelling. Hiervoor is café ‘De Oranjerie Wijhe’ in maart 2020 het decor.

Uitgangspunt zijn de bijzondere belevenissen in ‘Hotel Veerman/Het Oranjehotel’ ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hotel Veerman, na de Tweede Wereldoorlog omgedoopt in ‘Het Oranjehotel’ is in de oorlogsjaren de zoete inval voor Wijhenaren en gasten. Daaronder zijn soms ook Duitse officieren en NSB’ers, maar ook Joodse onderduikers.

Levensverhalen

Voor deze voorstelling zijn de theatermakers Marieke Braaksma, Yaël  Korse en Marie-Thérèse Maurits  (alle drie onder meer betrokken geweest bij Theatergroep De Jonge Honden en Operatie IJssellinie) benaderd om deze voorstelling te maken. Tijdens deze voorstelling nemen onder meer de levensverhalen van stamgasten Jan Frederik Dalemans en kapitein Walta een bijzondere plek in. Tevens komt naar voren hoe Wijhenaren nu met elkaar worden verbonden.

Contact

Marieke, Yaël en Marie-Thérèse zijn op zoek naar meer verhalen van mensen die bekend zijn met ‘Hotel Veerman/Het Oranjehotel’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zouden het fijn vinden als mensen deze verhalen met hen willen delen. Men kan daarvoor telefonisch contact opnemen met Yaël Korse: 06-206 30 247 of Marie-Thérèse Maurits: 06-371 54 234 Mailen kan ook naar yaelkorse@gmail.com of naar mt_maurits@hotmail.com.


Foto's