heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jeanette Dragt
9 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Team CDA Olst-Wijhe presenteert zich

Het CDA Olst-Wijhe is trots op haar kandidaten. Dat was de conclusie van de leden. Zij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat deze kandidaten de inwoners van Olst-Wijhe goed zullen vertegenwoordigen. Graag stellen ze ze aan de inwoners van de gemeente voor.

De lijsttrekker, Jolande Olthof-Kolkman, heeft veel zin om de komende vier jaar weer leiding te geven aan de CDA-fractie en de waarden van het CDA hoog te houden. Jolande is een mensenmens die met enthousiasme en passie haar functie als raadslid uitvoert. De nummers twee en drie zijn nieuwe gezichten, Sijtse Krist uit Wijhe en Gert Onstee uit Den Nul. Sijtse heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, als bestuurder bij de ondernemersraad en als ondernemer. Momenteel werkt hij bij de rijksoverheid als adviseur duurzame energie om de energietransitie te stimuleren. Gert heeft ook veel ervaring in het bedrijfsleven, onder andere als projectleider. Lokaal is hij actief bij Duurzaam Leefbaar Olst Wijhe want hij vindt een gezonde en mooie leefomgeving belangrijk.

Nestor

Alfred Jansen uit Welsum staat op plek vier. Hij is op dit moment raadslid en heeft kennis van de agrarische sector, sociale zekerheid en ruimtelijke ordening. Hans Kamphuis is al vele jaren actief, op dit moment is hij vervangend wethouder. Na de verkiezingen hoopt hij een rol als nestor/coach te kunnen vervullen, met name voor de nieuwe raadsleden. Op nummer zes staat Tristan Jansen. Hij is zeer jong en zeer geïnteresseerd in politiek. Zijn drijfveer is om de stem van de jongeren te laten klinken in de raad. Naast Tristan staan er nog twee jongeren op de lijst Ainhoa van der Horst en Sander Pelgrom. Ainhoa is maatschappelijk betrokken, heeft een brede interesse en wil graag meedoen met de campagne. Sander neemt met mede-leerlingen deel aan debatwedstrijden, recent zijn zij nog tweede geworden op het NK.

Lijstduwer

De huidige raadsleden Elleke Steenbergen uit Olst/Boskamp en Sander Klos uit Den Nul willen een stapje terugdoen, maar blijven op de achtergrond het CDA steunen.  Ellis Lugtenberg staat ook als lijstduwer op de lijst. Zij is actief bij Salland Loont, Proefboerderij De Marke en natuurlijk met de verwaarding van hun eigen MRIJ melk en vlees.

Wethouder

Zoals gebruikelijk heeft CDA Olst Wijhe een kandidaat wethouder. De christendemocraten zijn erg blij dat Judith Compagner zich beschikbaar wil stellen als kandidaat wethouder. Zij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en is op dit moment extern voorzitter van de gemeenteraad. Ze is een zeer ervaren kandidaat met brede kennis van het politiek bestuur in Overijssel, bovendien heeft zij een goede visie op de verdere ontwikkeling van de gemeente Olst-Wijhe.

Ouderen

Tenslotte heeft het CDA een aantal mensen op de lijst die actief betrokken zijn en de fractie van advies voorzien. Thomas Swart is voormalig wethouder en nu nog heel actief in de schaduwfractie. Jasper Hofman is de enthousiaste PR-man en Willem Riezebos uit Herxen is de laatste man. Ferdinand Giesen (Boerhaar), Rens Das, Wim Oosterink en Henk Greeven staan niet op de foto. Henk is actief binnen de ouderenbond en heeft een sociaal hart voor de ouderen. Wim is betrokken bij de bibliotheek en andere voorzieningen in Olst en Wijhe.  Rens en Ferdinand zijn beide betrokken CDA’ers met het hart op de goede plek.

 

Afspiegeling

“Met deze lijst hebben wij een goede afspiegeling van Olst-Wijhe en de kwaliteit die je van het CDA Olst-Wijhe mag verwachten. Daarom zeggen wij ‘geef ons de vijf!’ Wij kijken ernaar uit om ons weer vier jaar in te zetten voor Olst-Wijhe.”

 


Foto's