heeft u zelf nieuws of tips?

27 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Strijd van Salland houdt supermarktactie ten bate van kankeronderzoek

“Je mag nu geen handen schudden, maar we kunnen wel de handen ineenslaan.” Dat doen Johan Schoemaker en Jolande Blankenvoorde namens respectievelijk Albert Heijn Heino en Strijd van Salland. Met een speciaal actieplein in de supermarkt wordt vanaf 31 mei gedurende drie weken geld opgehaald voor de Strijd van Salland. De vijfde editie van het evenement, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek, is op zondag 20 juni.

Gedurende drie weken heeft de supermarkt in Heino een actieplein met producten zoals bier, jam, fris, soep en tussendoortjes. Van ieder verkocht product gaat een gedeelte, variërend van 25 cent tot 5 euro, rechtstreeks naar Strijd van Salland. Het idee voor deze actie had Johan vorig jaar al. De teamleider benaderde Jolande in de supermarkt. “Ik vind dat Strijd van Salland altijd zo goed bezig is en wilde graag iets doen.” Het balletje ging rollen, maar moest blijven liggen omdat editie 2020 vanwege COVID-19 werd afgelast. Dit jaar gaat het evenement, in aangepaste vorm, wel door en zijn de plannen weer tevoorschijn gehaald. “Corona heeft zeker invloed”, zegt Johan. “Samen met de vertegenwoordigers hebben we gekeken: wat kunnen we wel? Ik denk dat we nu een mooi pakket hebben.”

Klapper

Jolande is enthousiast over Johans plan. “Het is laagdrempelig met gangbare artikelen. Op het actieplein komt bovendien een bus voor flessenbonnen of een vrije gift. En mooi dat Strijd van Salland drie weken zo goed zichtbaar is. Al met al hoop ik dat het een mooie klapper erbij is voor deze editie.” De actie eindigt de dag voor het evenement. De organisatoren van Strijd van Salland hebben geen flauw idee wat dit jaar op gaat brengen. In 2019 stond de eindteller op 105.289 euro. “Er zit al wat in de pot, dus we beginnen niet op nul”, zegt Jolande. “Deze lustrumeditie wordt een bijzonder evenement en is te volgen via een livestream op onze site. Deelnemers en teams bepalen zelf een route, starten waar en wanneer ze maar willen, maar kunnen ook gebruikmaken van onze routes. Vanuit een studio komen er tussen 8.30 en 14.30 uur interviews, Hart van Strijd van Salland, updates, filmpjes en muziek. Ook wordt er ter plekke gefietst.”

Informatie

De twee hopen op een mooie opbrengst voor meer kankeronderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Zie voor meer informatie www.strijdvansalland.nl.

 


Foto's