heeft u zelf nieuws of tips?

27 februari 2024 | Erik-Jan Berends

Streektaalzanger Aalt Westerman treedt op in het Holstohus

Doe Mee en het Dialect Café hebben voor woensdagmiddag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur vanwege ‘maart dialectmaand’ een speciaal Dialect Café georganiseerd. Tussen 14.30 en 15.30 uur is er een optreden, met muziek en beeld, van streektaalzanger Aalt Westerman.

Aalt Westerman (Ni’jlusen, 28 juni 1946) is een Sallaanse streektaalzanger en entertainer. Hi’j zingt veural op brulften en feesies veur een older publiek oaver zien dörp en streek. In 2007 weur e onderskeiden as Lid in de Örde van Oranje-Nassau veur zien wark bi’j verskeiden plaatselijke orgenisaoties en zien inzet veur de streektaal. Bekende nommers van Westerman bint En dan wo’j 50 joar! en A’j Opa en Oma wod….

Bijpraten
Naast het optreden gaan bezoekers, onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers, gezellig met elkaar bijpraten. Dat hoeft overigens niet in het dialect. De entree bedraagt 5 euro, inclusief twee keer koffie of thee en een lekkernij. Het optreden is in de theaterzaal van het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

Aanmelden kan via e-mail bij Doe Mee: doemee@uthuus.nl, telefonisch: 06-134 54 151 of per e-mail bij Jan Bos: bosjan1947@gmail.com. Voor vervoer kan worden gezorgd.