heeft u zelf nieuws of tips?

17 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Stratentoenooi Rood-Wit wederom groot succes

In sporthal De Lange Slag is op zondag 13 januari het 43e stratentoernooi van volleybalvereniging Rood-Wit ‘75 gespeeld. Twaalf fanatieke teams streden om de winst.

Om 13.00 uur stonden de eerste teams in het veld. Het was een mix van volleyballers met buren, vrienden, collega’s en familie waardoor er niet al te veel kwaliteitsniveau te bespeuren was. Ook dit jaar  was de EHBO weer vertegenwoordigd maar hoefde niet in actie te komen; er waren gelukkig geen wonden, kneuzingen, verzwikkingen of botbreuken. Tussen de wedstrijden door zochten de deelnemers de tribune of het sportcafé op om de verdere tactiek en speelwijze te bespreken. Maar natuurlijk ook om gewoon bij te kletsen.

Na de poulefase bleven vier teams over om uit te maken wie er met de eer mocht gaan strijken. Bij de wedstrijden tussen DG and Friends tegen de Wiejese Deernties en De Nulletjes tegen De Docenten kwamen de Deernties en de Docenten als winnaars uit de bus. Zij mochten gaan strijden om de toernooizege maar niet voordat De Nulletjes de wedstrijd om de derde en vierde plaats wonnen. In de bloedstollende finale waren de vijf dames van de Wiejese Deernties toch te sterk voor de Docenten. Zij haalden de meeste punten in de twee gespeelde sets.

Na een verfrissende douche werden in het sportcafé de beker en een grote slagroomtaart aan de winnaars uitgedeeld. Die lieten zien dat ze zeer sportief waren door de taart te delen met de Docenten. Dames aan jullie de eer om volgend jaar de titel verdedigen. Met dank aan de sponsors organiseert Rood-Wit ‘75 volgend jaar graag weer een stratentoernooi.

Voor degene die mee gedaan hebben en nog enthousiaster zijn geworden over volleybal. De vereniging kan nog wel nieuwe volleyballers gebruiken. Kijk voor aanmelding en trainingstijden op roodwit75.nl. Belangstellenden mogen gratis een paar keer meetrainen om te kijken of het wat voor ze is. Je loopt geen enkel risico.

 


Foto's