heeft u zelf nieuws of tips?

26 maart 2020 | Erik-Jan Berends

‘Steek de vlag uit op jouw lokale Bevrijdingsdag’

‘Hang op jouw lokale Bevrijdingsdag de vlag uit’, vragen de organisatoren van Overijssel Viert Vrijheid. De lokale Bevrijdingsdag van Wijhe en Olst is 13 april.

“Deel de foto met jouw vrijheidswens op Instagram of Twitter met #overijsselviertvrijheid. Zo vieren we samen, maar op afstand de vrijheid.” Onder alle inzenders verloot RTV Oost elke dag toegangskaarten voor het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal. De mooiste selfie met vrijheidswens wint een rondvlucht boven Overijssel.

Oproep

“Het coronavirus vraagt veel van ons land. Op het moment dat we stil staan bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven, zijn we juist in onze vrijheid beperkt. Tegelijkertijd zien we saamhorigheid, mensen letten op elkaar en iedereen die op dit moment zijn nek uit kan steken helpt mee. Samen staan we sterk en dat is waar vrijheid om draait. Vrijwel alle evenementen in Overijssel zijn afgelast, toch kunnen we stil staan bij 75 jaar vrijheid. Daarom doen wij deze oproep”, aldus de initiatiefnemers.

Mensen uit andere Overijsselse gemeenten die willen weten wat hun lokale Bevrijdingsdag is, kunnen terecht op Kijk de website www.overijsselviertvrijheid.nl.