heeft u zelf nieuws of tips?

27 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Starterslening gemeente Olst-Wijhe wordt beschikbaar voor meer starters

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in Olst-Wijhe. De gemeente wil de maximale koopsom van de woning verhogen en voor bestaande woningen ook het leenbedrag. Dit maakt de starterslening aantrekkelijk voor meer starters op de woningmarkt.

Om duurzaam wonen te bevorderen, wordt de maximale koopsom hoger voor verduurzaamde bestaande woningen en nieuwbouwwoningen, namelijk 240.000 euro (was 220.000 euro). Voor bestaande, niet verduurzaamde woningen wordt de koopsom ook met 20.000 euro verhoogd, namelijk naar 220.000 euro. Het maximale leenbedrag voor bestaande, niet duurzame woningen wordt verhoogd naar 30.000 euro.

Wethouder Marcel Blind: “We willen met deze verhoging starters meer kans geven op de woningmarkt. Daarbij willen we een signaal afgeven dat duurzaam wonen loont. De woonlasten van een energiezuinige woning zijn lager dan van een ‘doorsnee’ woning. Dat biedt ruimte om een hoger bedrag te kunnen lenen terwijl het toch betaalbaar blijft. Ook willen we hiermee voorkomen dat starters voor een niet verduurzaamde woning een (te) hoog leenbedrag afsluiten. Dan blijft er minder financiële ruimte over om de woning in de eerste jaren na aankoop te verduurzamen.”

Deze aanpassingen zijn op verzoek van de gemeenteraad uitgewerkt. Op 1 juli beslist de gemeenteraad of de aanpassingen definitief worden doorgevoerd. Meer informatie over de starterslening staat op www.olst-wijhe.nl/starterslening.