heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Erik-Jan Berends
3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Staatsbosbeheer organiseert fietstocht door de Duursche Waarden

De IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer neemt belangstellenden op zondag 8 augustus mee op een fietstocht door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. De afstand van de rit bedraagt ongeveer 20 kilometer.

Op markante plekken stapt de gids met zijn groep af om informatie over het gebied te delen. De drie uur durende activiteit begint op zondag 8 augustus om 10.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul aan de Rijksstraatweg 109 in Den Nul. De hele excursie duurt tot 13.00 uur. Volwassenen betalen 7,50 euro voor deelname: kinderen tot en met twaalf jaar betalen 4 euro. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een fiets. Aanmelden kan via de website https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselvallei/activiteiten

Kolken

“Ons huidige landschap is getekend door de sporen uit het verleden”, vertelt de gids. “Dijken liggen niet zomaar op die locatie, kolken ook niet en hoe komen boerderijen aan hun naam? Hoe komt het dat er op die bepaalde locatie een landgoed ligt? Kijk door de bril van het verleden naar het heden.”

Wandeling

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in de regio. Kijk voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.