heeft u zelf nieuws of tips?

4 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Sportverenigingen in Olst-Wijhe hoeven voorlopig geen huur te betalen

Sportverenigingen in Olst-Wijhe worden gedeeltelijk of geheel gecompenseerd voor hun huurkosten.

De gemeente heeft sportverenigingen binnen de gemeente geïnformeerd over het brede steunpakket dat minister Van Rijn (Medische Zorg en Sport) op 1 mei bekend maakte. Dat steunpakket compenseert gemeenten voor de kwijtschelding van huurkosten voor sportverenigingen die geconfronteerd zijn met een omzetdaling over de periode 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 als gevolg van de coronamaatregelen.

Uitstel

Omdat niet bekend is hoe het steunpakket er in de praktijk uit gaat zien, heeft Olst-Wijhe de sportverenigingen gevraagd om de huur voor de sportfaciliteiten voorlopig niet te voldoen en om gebruik te maken van de regeling tot uitstel van betaling tot en met 31 augustus 2020.

Trainingen
De sportverenigingen in Olst-Wijhe hebben vorige week overleg gehad met de gemeente over het opstarten van hun activiteiten. Vanaf 28 april mogen kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar gebruikmaken van de sportvelden. Voor jongeren in de leeftijd van dertien tot en met achttien jaar geldt dit ook, maar dan met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Het gaat dan alleen om trainingen; wedstrijden en toernooien zijn niet toegestaan.

Accommodaties

De binnensportaccommodaties, waaronder sporthallen, blijven gesloten en zijn niet toegankelijk. De sportverenigingen hebben hun leden inmiddels op de hoogte gesteld van de trainingsmogelijkheden.