heeft u zelf nieuws of tips?

23 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Slagerij Ruiter en Vloedgraven Bloemen en Wonen stoppen in Wijhe

Twee mooie winkels uit het Wijhese winkelbestand sluiten definitief hun deuren. Dat melden beide ondernemers op Facebook. Slagerij Ruiter is er helaas niet in geslaagd een opvolger te vinden en Vloedgraven Bloemen en Wonen zet haar activiteiten voort in Deventer.

Al eerder maakte Slagerij Ruiter bekend een opvolger te zoeken. Ondanks dat de opvolger nog niet is gevonden, hebben Roy en Christel Ruiter besloten om aanstaande zaterdag 28 maart te stoppen: ‘met pijn in ons hart’. De aankomende en tevens laatste week bieden ze veel van hun producten aan tegen kortingsprijzen. Dat betreft niet alleen vleesproducten, maar ook onder meer smulstenen en partypannen. Zie voor aangepaste openingstijden, korting op producten en aandacht voor het Coronavirus www.slagerijruiter.nl.

Vloedgraven
Thomas Vloedgraven van Vloedgraven Bloemen en Wonen opent op zaterdag 11 april, samen met zijn team, voor het laatst de winkel in Wijhe. “Vrij plotseling ben ik tot dit besluit gekomen, al was het niet makkelijk. Vanwege diverse redenen is het voor mij als ondernemer niet meer realistisch om de winkel open te houden. Ik heb besloten prioriteit te geven aan het opbouwen van mijn toekomst in Deventer”, laat hij op zijn Facebookpagina weten.

Optelsom

Het was een optelsom van feiten waardoor Thomas tot dit grote besluit kwam. “Het voelde alsof alles ineens samen kwam en ik op een kruispunt stond: de carrièreswitch en daarmee het stoppen van twee vaste medewerksters en het uitvallen van nog een medewerkster maakte al dat ik aan het denken werd gezet. Mijn team in Wijhe valt uiteen in een tijd waarin goed personeel heel lastig te vinden is. Daaroverheen kwamen ineens de maatregelen tegen het coronavirus, die een grote en langdurige impact gaan hebben. Verder loopt mijn huurovereenkomst dit jaar af en voelt het niet verstandig om in deze onzekere tijd voor een langdurige periode bij te tekenen. Kortom: twee bedrijven draaiende houden is nu erg risicovol en voor mij niet realistisch. Ik merk en voel aan alles dat mijn toekomst als ondernemer nu in Deventer ligt. Ik begon er op 1 januari een inwerktraject bij Paul Hafkamp Bloemen en per 1 april word ik eigenaar van dat bedrijf. Daar gaat nu de meeste energie en aandacht in zitten en dat betekent dat ik de keuze maak om afscheid te nemen van mijn bedrijf in Wijhe.”

Opheffingsuitverkoop
Per direct begint daarom de opheffingsuitverkoop en vanaf 30 maart worden openingsdagen aangepast. De winkel is dan op donderdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Klanten die op zoek zijn naar bloemen, planten of accessoires kunnen deze vanaf dinsdag 24 maart nog met hoge kortingen kopen. Uiteraard is er ook gelegenheid om afscheid te nemen van het team van Vloedgraven Bloemen en Wonen.

Prachttijd
Thomas: “Via deze weg wil ik alle trouwe klanten en collega-ondernemers heel hartelijk danken voor de zes prachtige en gezonde jaren die we in Wijhe hebben gehad. Door jullie enthousiasme, steun en het grote gunnen heb ik hier samen met mijn team een bloeiend bedrijf neer kunnen zetten waar ik enorm trots op ben. We hebben met elkaar de meest mooie, gave en bijzondere dingen beleefd, bereikt en gecreëerd. Ik blijf overigens gewoon in Wijhe wonen, dus we komen elkaar na 11 april ongetwijfeld nog tegen. En voor iedereen die onze creaties niet kan missen: wees welkom in Deventer.”