heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
18 november 2018 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten naderen Wijhe

WIJHE – Sinterklaas is met zijn pakjesboot onderweg naar Wijhe. Naar verwachting meert hij zaterdag 24 november met zijn pieten rond 13.45 uur aan bij de Loswal, ongetwijfeld opgewacht door een grote schare kinderen.

Inmiddels hebben al veel kinderen uit groep 1, 2 en 3 zich aangemeld om met de Sint en zijn gevolg mee te varen op de boot vanaf Deventer. Er zijn nog ongeveer tachtig kaartjes voor de boot, waarop maximaal 250 mensen kunnen meevaren. Wie voor deze bijzondere ervaring nog een kaartje wil kopen, kan daarvoor terecht op donderdag 22 november vanaf 08.30 uur bij Albert Heijn. Op is op. De pakjesboot vertrekt zaterdag uiterlijk om 12.45 uur vanuit Deventer om ongeveer een uur later in Wijhe te arriveren.

Burgemeester Strien ontvangt Sinterklaas op de Loswal, waarna de goedheiligman aan de Veerweg in een koets stapt en vervolgens via de Poort van Wijhe en de Langstraat naar het Van Dedemplein wordt gereden. Dweilorkest de Iesselbloazers begeleidt de lange stoet door het dorp. Op het bordes van Villa Wijhezicht houden Sinterklaas en de burgemeester een korte toespraak. Ook worden er nog wat wensen van de kinderen vervuld die zij op hun kleurplaat hebben geschreven. Dansschool Elle Dansé verleent haar medewerking aan de festiviteiten op het plein.En natuurlijk kunnen de kinderen daar foto’s maken, kletsen, zingen, spelen en kunstjes doen met Sinterklaas en zijn Pieten.

Met de komst van Sinterklaas naar Wijhe breekt voor de kinderen weer een spannende en gezellige tijd aan. Wat zou hij voor ze hebben meegebracht?