heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
25 november 2018 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten krijgen warme ontvangst in Wijhe

Door de lage waterstand van de IJssel was het nog even spannend of Sinterklaas Wijhe wel met de boot kon bereiken. Maar zaterdag kwam hij keurig op tijd met zijn Pieten aan bij de Loswal.

 Zo’n 250 kinderen uit groep 1, 2 en 3 en hun ouders, opa’s en oma’s hadden dat moment niet afgewacht en waren eerder al in Deventer bij de Sint en zijn gevolg inscheept. Op hun vaartocht studeerden ze een liedje in op de melodie van de Luizenmoeder. Sinterklaas vervulde op weg naar Wijhe al diverse wensen van de kinderen, die tevens spelletjes konden spelen met de Pieten. Eenmaal aan de Loswal werd het hele gezelschap verwelkomd door nog eens honderden plaatsgenoten en dweilorkest De Iesselbloazers. Hoewel het erg fris weer was, kreeg Sinterklaas er een warm welkom van de Wijhese bevolking.

Burgemeester Strien schudde als eerste de goedheiligman de hand, waarna ze aan de Loswal in een koets stapten en via de Poort van Wijhe en de Langstraat naar het Van Dedemplein reden. Op het bordes van Villa Wijhezicht hielden Sinterklaas en de burgemeester een korte toespraak. Daar brachten de kinderen ook het op de boot ingestudeerde lied ten gehore. Voor de blije kinderen waren er verder nog diverse activiteiten. Zo verzorgde Elle Dansé een dansje, werd er touwgetrokken, waaraan ook de burgemeester meedeed, konden de kinderen touwtje springen en op de foto met Sinterklaas.

De aankomst van Sinterklaas is voor de Wijhese middenstand traditioneel aanleiding voor een aantrekkelijke spaaractie met talrijke prijzen en dit keer als hoofdprijs een 49-inch LED-televisie. Klanten ontvangen tot en met 22 december bij iedere besteding van 5 euro een stempel. Wie de volle stempelkaart inlevert met naam, adres en telefoonnummer dingt mee naar de prijzen van de decemberactie. Wie wil weten wat die allemaal kan winnen, kijkt in de etalage van het pand tegenover de DA drogist, waar ze staan opgesteld.

Volle stempelkaarten kan men tot zaterdag 24 december inleveren tijdens openingsuren bij Slagerij Ruiter, Albert Heijn, de HEMA en Mico bodywear. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht en de lijst van winnaars wordt opgehangen bij Mico bodywear.

Wie op zaterdag op 8 en 22 december tussen 13.00 en 14.00 uurzijn of haar spaarkaart inlevert ter hoogte van de kerk in het midden van de Langstraat, kan extra leuke prijzen winnen. De trekking hiervan is om 14.00 uur. Men moet dan wel aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.