heeft u zelf nieuws of tips?

2 november 2022 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten krijgen warme ontvangst in Wijhe

Sinterklaas zet op 12 november met z’n Pieten weer voet aan wal in Nederland. Op zaterdag 19 november komt hij met de boot in Wijhe aan, hopelijk vergezeld door veel Wijhese kinderen uit de groepen 2, 3 en 4. De uitnodigingen met de inleverstrook worden verspreid via de scholen.

Aan boord is plek voor maximaal 250 personen die kunnen meevaren van Deventer naar Wijhe. Om te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen blij gemaakt kunnen worden, verzoekt de organisatie ouders om de kaarten bundelen (drie kinderen met één volwassene is de regel). De kinderen uit Wijhe die speciaal onderwijs volgen, in groep 2, 3 of 4 zitten en mee willen op de boot kunnen zich telefonisch aanmelden bij José Mentink: (0570) 52 27 00 of via e-mail intocht.wijhe@live.nl.

Overtocht

Nu maar hopen dat Sinterklaas en zijn Pieten zonder problemen de grote overtocht uit Spanje kunnen maken. Bij het Sinterklaasjournaal op televisie wordt zijn reis gevolgd. Met de hoop hen met heel veel kinderen en ouders op te wachten bij de aankomst aan de Loswal in Wijhe op 19 november 2022.

Kaartverkoop

Op donderdag 10 november is de eerste kaartverkoop voor de boot, van 08.30 tot 09.00 uur bij Albert Heijn. Deze verkoop is uitsluitend voor degenen die een uitnodiging met inleverstrook hebben ontvangen via de scholen, met als extra punt dat er drie kinderkaarten met één volwassenkaart verkocht worden. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn na deze verkoop, dan komen deze op donderdag 17 november in de vrije verkoop: zelfde tijd en zelfde plaats. Nadere berichtgeving hierover is te lezen in de HuisaanHuisReklamix  in de week van 16 november.


Foto's