heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
24 november 2019 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten komen goed aan in Wijhe

Heel veel ouders met kinderen, burgemeester Ton Strien en dweilorkest De Iesselbloazers verwelkomde Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag bij de Loswal. Sint had voor de zekerheid zijn paard OzoSnel deze dag maar even op stal gelaten en kwam met de boot, samen met 250 ouders en kinderen, naar Wijhe.

In Deventer waren 250 ouders en kinderen aan boord bij de Sint gegaan om samen met hem en zijn Pieten naar Wijhe te varen. Tijdens deze reis werd er gehost, gedanst, er werden kleurplaten ingekleurd en diverse wensen van kinderen vervuld. Zo konden de kinderen met de Sint een kaartspel doen en een puzzel oplossen. Na aankomst op de Loswal in Wijhe gingen de Sint en zijn gevolg naar het oude gemeentehuis aan het Van Dedemplein. 

Publiek

Het toegestroomde publiek zong hem op het bordes uit volle borst toe en ook daar werden al diverse wensen van kinderen vervuld. Hierna kwam de Sint nog naar het plein waar diverse activiteiten waren.  Zo verzorgde Elle Dansé een dansje, was er touwtrekken en konden de kinderen touwtje springen en op de foto met Sinterklaas.

Spaaractie

De aankomst van Sinterklaas is voor de Wijhese middenstand traditioneel aanleiding voor een aantrekkelijke spaaractie met talrijke prijzen met dit keer als hoofdprijs een jaar lang gratis bloemen ter waarde van 350 euro van Vloedgraven Bloemen en Wonen. Klanten ontvangen tot en met maandag 23 december bij iedere besteding van 5 euro een stempel. Wie de volle stempelkaart inlevert met naam, adres en telefoonnummer dingt mee naar de prijzen van de decemberactie. 

Stempelkaarten

Deelnemers kunnen hun volle stempelkaarten tot dinsdag 24 december inleveren tijdens openingsuren bij Slagerij Ruiter, Albert Heijn, de HEMA en Mico Bodywear. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht en de lijst van winnaars wordt opgehangen bij Mico Bodywear. 

Extra

Wie op zaterdag op 7 en 21 december tussen 13.00 en 14.00 uur zijn of haar spaarkaart inlevert ter hoogte van de kerk in het midden van de Langstraat, kan extra leuke prijzen winnen. De trekking hiervan is om 14.00 uur. Men moet dan wel aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.