heeft u zelf nieuws of tips?

23 september 2023 | Erik-Jan Berends

Senioren in Wijhe en Olst kunnen gratis hun verkeerskennis opfrissen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd. De cursus is op vrijdag 6 en vrijdag 13 oktober bij het Infocentrum IJssel in Den Nul.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.

Veilig
Tijdens de opfriscursus worden senioren, onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN, bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Zo kunnen ze langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Data
Deelnemers zijn welkom op vrijdag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 13 oktober 2023 van 14.00 tot 16.00 uur in het Infocentrum IJssel Den Nul aan de Rijksstraatweg 109 in Den Nul. Ze worden op beide dagen verwacht en mogen hun buurman/buurvrouw, een familielid of kennis meenemen, mits vooraf aangemeld. Deelname is gratis.

Praktijkrit
Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. Wie denkt dat zijn of haar verkeerskennis nog up-to-date is, kan de gratis online VVN Opfriscursus doen via www.vvn.nl/opfriscursus.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN de belangstellenden zich direct aan te melden via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Olst-Wijhe. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Wie meer informatie wenst, kan bellen: (088) 524 89 20.