heeft u zelf nieuws of tips?

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Sem Leungen uit Wijhe krijgt Jeugdcompliment Olst-Wijhe 2020

Sem Leungen ontving op woensdag 11 maart het Jeugdcompliment 2020 van de gemeente Olst-Wijhe uit handen van wethouder Marcel Blind. Sem is 14 jaar en woont in Wijhe. 

Hij heeft voor de Stichting Still Fotografie maar liefst 240 loten huis-aan-huis verkocht in Wijhe. Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan families met een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgen ze de fotografie van stervende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn. Voor ouders wordt de fotografie altijd kosteloos uitgevoerd. Stichting Still Fotografie is volledig afhankelijk van donaties. Met het bedrag dat Sem heeft opgehaald, kunnen maar liefst acht ouders een kosteloze fotoreportage krijgen.

Geraakt

Sem: “Mijn moeder was erg geraakt toen ze in haar omgeving te maken kreeg met een stil geboren kindje. Toen op Facebook de vraag voorbijkwam wie er loten wilde verkopen voor Still hoefde ik er niet lang over na te denken om tot actie over te gaan.” Wethouder Blind: “Een 14-jarige jongen die zich zo inzet voor een stichting die herinneringen vastlegt voor mensen waarvan de wereld even helemaal stilstaat. Ik vind dat ontzettend mooi en reik daarom graag het jeugdcompliment 2020 aan hem uit.”

Cadeaubon

De gemeente Olst-Wijhe ontving dit jaar twee aanmeldingen voor het jeugdcompliment. Eén aanmelder trok zich twee dagen voor de juryavond terug. Omdat er één aanmelding overbleef, is de juryavond vervallen. Blind: “Er zijn in onze gemeente zoveel kinderen die vrijwilligerswerk doen bij bijvoorbeeld de kinderboerderij, de scouting, bij sportverenigingen of bij eenmalige activiteiten zoals Sem. Hoe mooi zou het zijn als dit nog meer zichtbaar wordt. Ik doe daarvoor een beroep op onze inwoners: zie je dat kinderen zich inzetten voor anderen, meld ze dan aan voor het jeugdcompliment. De winnaar ontvangt een cadeaubon van 100 euro. Alle andere aanmeldingen die voldoen aan de voorwaarden ontvangen een cadeaubon van 30 euro. Leuk toch?”

Aanmelden voor het jeugdcompliment 2021 kan vanaf december van dit jaar.

 

 


Foto's