heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Keke Keukelaar
10 januari 2024 | Erik-Jan Berends

Schrijver Tommy Wierenga komt naar Wijhe

De bekende schrijver Tommy Wieringa komt op zondag 28 januari naar Wijhe. Hij is bezig aan een succestour door het land na verschijning van zijn boek Nirwana, dat door publiek en critici enthousiast werd ontvangen.

Wierenga spreekt in Het Langhuus aan de Langstraat 29 op uitnodiging van de Vrienden van de Nicolaaskerk. Hij vestigde zijn roem in 2005 met de roman Joe Speedboot. Daarna werkte hij aan een uitvoerig literair oeuvre met werken als Caesarion, De heilige Rita en Dit is mijn moeder. Voor ‘Dit zijn de namen’ ontving hij de Libris Literatuur Prijs.

Imperium
In Nirwana wordt kunstschilder Hugo Adema geconfronteerd met het SS-verleden van zijn opa die zich voor het einde van de oorlog ijlings aansloot bij het verzet en daarna een offshore imperium opbouwde dat de aarde uitput. Hij voert een broederstrijd met tweelingbroer Willem, de nieuwe baas van het imperium. Verloren gewaande dagboeken van de grootvader zorgen daarbij voor een beslissende wending in het leven van iedereen.

Akoestiek
De Vrienden van de Nicolaaskerk organiseren regelmatig literaire bijeenkomsten op zondagmiddag in Wijhe. Eerder al waren Frank Westerman, Levi Weemoedt, Peter Buwalda en Israel van Dorsten te gast (één van de ‘kinderen van Ruinerwold’). Omdat de akoestiek in de kerk lang niet voor alle toehoorders ideaal bleek, wordt de lezing voor de tweede maal in successie verplaatst naar Het Langhuus.

Vragen
De zaal is open vanaf half twee, de lezing zelf is van 14.00 tot 16.00 uur, met de mogelijkheid om na de pauze vragen aan de schrijver te stellen. De toegangsprijs is 10 euro inclusief koffie of thee. Vrienden van de Nicolaaskerk betalen 8 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jacobs & Jansen aan de Langstraat 43 in Wijhe en vooraf aan de zaal.

‘Vrienden’ kunnen kaarten ook bestellen via www.vriendennicolaas.nl.