heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Linda Stulic
21 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Schrijver Peter Buwalda bezoekt zondag Wijhe

Peter Buwalda, de schrijver van de literaire successen Bonita Avenue en Otmars zonen, is zondag 27 oktober de derde gast in de reeks ‘Schrijver in de kerk’ in Wijhe. De schrijver zou aanvankelijk op 13 oktober naar de Nicolaaskerk aan de Langstraat komen, maar boekte op die datum een dubbele afspraak.

Het debuut van Buwalda – Bonita Avenue – werd acht jaar geleden een regelrechte bestseller, met 350.000 verkochte exemplaren. Dit voorjaar kwam Otmars zonen uit, het eerste deel van een trilogie. De lezers kunnen nauwelijks wachten op deel twee, en ook de critici bleken unaniem vol lof. Dit vervolg staat voor 2020 gepland, maar uitgeverij De Bezige Bij durft daar niet definitief op te hopen, omdat de deadline van Otmars zonen keer op keer werd verschoven. Buwalda schaaft graag aan zijn tekst. En nog eens, en dan nog eens.

‘Schrijver in de kerk’ is een initiatief van Vrienden van de Nicolaaskerk en Boekhandel Primera Schippers en is bedoeld om de historische Nicolaaskerk vaker voor culturele evenementen te gebruiken en het historische gebouw daarmee te wapenen voor de toekomst. Het geluid in de kerk bleek bij eerdere lezingen van Frank Poorthuis en Lévi Weemoedt lang niet optimaal. Na aanpassingen aan de geluidsinstallatie van de kerk is er goede hoop op verbetering: Peter Buwalda mag het uitproberen.

De literaire middag begint om 14.00 uur in de kerk aan de Langstraat 15 in Wijhe. Vanaf 13.30 uur is de inloop (de koffie/thee is inbegrepen). Kaartjes kosten 9 euro. Vrienden van de Nicolaaskerk betalen in voorverkoop zeven euro bij Boekhandel Primera Schippers aan de Langstraat. Kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar.


Foto's