heeft u zelf nieuws of tips?

10 november 2019 | Erik-Jan Berends

‘Schrijf je Rouw’ in Wijhe begint nieuw seizoen

In Wijhe begint op 6 februari 2020 een nieuw seizoen Schrijf je Rouw. Schrijf je Rouw bestaat uit acht bijeenkomsten waarin deelnemers al schrijvend woorden geven aan rouw en verlies.

In 2019 begon Arianne Wennekes met Schrijf je Rouw, volgens de deelnemers met succes. “Het gaf mij handvatten om mijn rouw, verlies en gemis te doorleven en te verwoorden.”

Arianne (33) ontdekte door het overlijden van haar dochtertje hoe helpend schrijven is. “Praten over je verdriet is belangrijk, maar schrijven boort een andere, diepere laag aan. Al schrijvend maak je een reis naar binnen. Wat leeft er in je hart? Wat houdt je echt bezig? Waar zit die bal van verdriet? Maar ook: waar zit jouw kracht? Bij Schrijf je Rouw ga je dat allemaal opdiepen.”

Methode

Schrijf je Rouw is geen schrijfcursus, maar een methode om grip te krijgen op rouw. Arianne werkt met de deelnemers in kleine groepjes, wat een veilige sfeer creëert en ruimte geeft voor het delen van verhalen. Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Of je nu jong of oud bent, of het nu gaat om het verlies van ouders, partner, broer, zus, goede vriend of kind: ze worden allemaal geconfronteerd met rouw en leegte en iedereen is op zoek naar een nieuwe balans. 

Reis
In iedere bijeenkomst deelt Arianne wat theorie om daarna de deelnemers zelf aan het werk te zetten. “Het is jouw reis naar binnen. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat er niet om hoe je de zinnen formuleert of wie de mooiste woorden vindt. Het schrijven geeft je inzicht in waar je staat, hoe je het verlies van een dierbare wilt verweven in je leven. Daar gaat het om.” 

Kans

De deelnemers uit 2019 blikken tevreden terug. “De bijeenkomsten van Schrijf je Rouw zijn anders dan lotgenotenbijeenkomsten. Schrijf je Rouw geeft je, naast een lotgenotengevoel, de kans om dat wat je mist bij jezelf onder woorden te brengen, zodat je meer grip krijgt op de verandering in jezelf. Je kijkt als het ware in een spiegel en ziet wat rouw met je doet.” 

Informatie
Wie de reis naar binnen aandurft en al schrijvend meer grip wil krijgen op het rouwproces, kan zich u al aanmelden. De cursus bestaat uit acht themabijeenkomsten van ongeveer twee uur. Schrijf je Rouw begint op donderdag 6 februari om 09.30 uur en wordt daarna tweewekelijks vervolgd. Meer weten? Alle informatie is te vinden op www.taalknutsels.nl. Nog vragen? Mail dan naar info@taalknutsels.nl of bel 06-227 33 424. Wie niet op de donderdagochtend kan, maar wel graag wil deelnemen, wordt verzocht dit te melden. Bij voldoende belangstelling begint Arianne ook een avond- of weekendcursus.