heeft u zelf nieuws of tips?

4 december 2019 | Erik-Jan Berends

SallandWonen laat nieuwe huurwoningen in Heino bouwen

Aannemersbedrijf Valk uit Daarle gaat aan de Haarstraat in Heino zes ‘buitengewoonthuiswoningen’ bouwen voor SallandWonen. Deze woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. 

Valk is eigenaar van een perceel aan de Haarstraat in Heino. Op deze plek staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. SallandWonen en Valk hebben samen de mogelijkheden onderzocht voor deze locatie, nadat de gemeente had aangegeven dat deze plek een woonbestemming mag krijgen. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van zes energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouw van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de zes buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector. Valk verhuurt zelf de huurappartementen in de voormalige gymzaal in de vrije sector. 

Geïnteresseerden voor de buitengewoonthuiswoningen kunnen de website www.sallandwonen.nl/onze-projecten volgen wanneer de bouw begint en wanneer de woningen worden aangeboden voor de verhuur. Voor de appartementen in de vrije sector kan men contact opnemen met Valk via aannemersbedrijf@valkdaarle.nl.


Foto's